![]() |
KTM 125 LC2 (Sting) seler1500 - Wersja do druku +- Chlopcy Rometowcy - Forum Romeciarzy! (https://www.chlopcyrometowcy.pl) +-- Dział: Inne jednoślady PRLu (/forumdisplay.php?fid=174) +--- Dział: Inne - Nasze sprzęty (/forumdisplay.php?fid=193) +--- Wątek: KTM 125 LC2 (Sting) seler1500 (/showthread.php?tid=52313) |
KTM 125 LC2 (Sting) seler1500 - seler1500 - 08-07-2021 23:22:29 Cześć i czołem! Kolejne znalezisko do odgratowania - KTM 125 LC2, który kiedyś był Stingiem (supermoto z obrzydliwą lampą) ![]() a przez poprzedniego właściciela został przystosowany do zawodów - przednie zawieszenie najprawdopodobniej WP 48 (ale chgw, ciężko stwierdzić). Obie obręcze alu na szprychach 4,4 mm, tylne zawieszenie fabryczne Paioli MC56 z przeróbką pozwalającą na regulację ciśnienia (wentyl ![]() ![]() Oczywiście w takim stanie jest po "ogarnięciu", było sporo problemów: -linka sprzęgła naprawiona zaciskiem linowym, - uszkodzona uszczelka głowicy, - uszkodzony korek chłodnicy, - zatkany jeden z kraników (są dwa, jeden na jedną "komorę" baku), - totalnie zawalony syfem gaźnik, - filtr powietrza przypominający bardziej kawałek smoły, - brak siedzenia (dopasowałem z SX250), - brak właściwego mocowania filtra powietrza (pewnie wydrukuję "klatkę" na gąbkę jaką mają inne crossówki), - brak prowadnicy łańcucha (dokupiona używana) - krzywa i dziurawa chłodnica (wyprostowałem i zlutowałem), - boczki pomalowane farbami plakatowymi (serio...) - zmyłem - trytytki zamiast mocowań boczków - naprawiłem gwinty i dopasowałem śruby, - źle poprowadzona linka gazu (dodawał sobie gazu przy skręcaniu - poprawiłem) I od siebie dorzuciłem handbary i piankę na kierownicę. Od razu lepiej ![]() Pobawiłem się też w uszczelnienie i wypolerowanie dyfuzora. ![]() Jako tako to jedzie, sporo pali jak to 2T, i do dołożenia kopka, bo brak kopki w takim sprzęcie to nieporozumienie. cdn RE: KTM 125 LC2 (Sting) seler1500 - Debesta - 09-07-2021 16:50:27 Noo w końcu normalny motocykl po osiemdziesiatce. To powinno fruwać, a nie jako tako jeździć, baw sie z zaworem wydechowym. Za kwotę całego mechanizmu rozruchowego, kupiłbym dobry akumulator, sprawdzil/naprawil kasowanie i jeszcze cos kasy by zostało. Jak masz rozrusznik to po co kombinować. Lc2 to jest kot, zawsze go chciałem miec zamiast Dt, w której zawieszenie jest bo jest. RE: KTM 125 LC2 (Sting) seler1500 - seler1500 - 09-07-2021 18:37:49 Fruwa to 125 2T wyczynowe, to był endurak więc wiesz ![]() RE: KTM 125 LC2 (Sting) seler1500 - Debesta - 09-07-2021 19:18:46 Fruwa to 250 2T, chodziło mi ze w porównaniu do dt 80 to fruwa asz asz. |