![]() |
[Chart] Szerokość lag, wymiar osi chart - Wersja do druku +- Chlopcy Rometowcy - Forum Romeciarzy! (https://www.chlopcyrometowcy.pl) +-- Dział: Motorowery i motocykle Romet (/forumdisplay.php?fid=13) +--- Dział: Inne pytania (/forumdisplay.php?fid=21) +---- Dział: Romet Chart (/forumdisplay.php?fid=137) +---- Wątek: [Chart] Szerokość lag, wymiar osi chart (/showthread.php?tid=50464) |
Szerokość lag, wymiar osi chart - TheKocur - 24-04-2020 00:38:32 Witam ![]() Ewentualnie może być po prostu długość przedniej osi od chata ![]() Z góry dzięki ![]() RE: Szerokość lag, wymiar osi chart - Jorginsson - 24-04-2020 01:49:52 Kiedyś to mierzyłem, ale nie pamiętam... A co kombinujesz? ![]() W każdym razie dłuższa niż u reszty Rometów, ok. 180-190mm Sory za post-pod-postem, ale przypomniało mi się, a nie zdążyłem edytować. Powyższy wymiar tyczy się oczywiście osi - nie dopowiedziałem. ALE - przypomniało mi się - mierzyłem rozstaw śrub mocujących lagi w półce, niemniej to zadziała: Rozstaw ten wynosi 160 mm, a są to przecież osie pionowe lag, szklanki ("dolne lagi") mają fi 32 mm, czyli: 160 - 32 (1/2 x 32 x 2, może to oczywiste, ale wolę wyjaśnić) = 128 mm (mniej więcej ![]() RE: Szerokość lag, wymiar osi chart - TheKocur - 24-04-2020 10:25:58 Znaczy potrzebowałem wymiaru takiego "mniej więcej" ![]() A i ktoś może potwierdzić to co napisałem? Koło od ogara 200 z wiankami ma piastę do którego podejdą łożyska z wymiarem zew. 32mm? Bo były też koła do ogara( chyba 205) przysytosowane pod łożyska i tam był wymiar zew. Łożyska 30mm? RE: Szerokość lag, wymiar osi chart - Jorginsson - 24-04-2020 19:06:36 Skoro chcesz założyć całe zawieszenie od Charta, to czemu obstajesz przy kole od Ogara? W Charcie masz większą piastę, ale tym samym lepszy hamulec, a to zawsze jakiś plus. Rozmiar jest przecież ten sam - 17". Minus jest za to taki, że nie zamocujesz napędu prędkościomierza, ale z kolei koło Ogara to problem z ustaleniem tarczy kotwicznej - szczękotrzymacza. Lagi Charta to stop alupodobny, nic tam sobie nie pospawasz w warunkach domowych, a wiercenie odpada. Sam to rozważałem i gra nie warta świeczki - lepiej zastosować koło od 210 i poradzić sobie z licznikiem. Od siebie jeszcze dodam, że warto wykonać przy takim "swapie" dwie rzeczy: Obniżyć zawieszenie poprzez zdublowanie sprężyn negatywnych (lub zastosowanie tulejek dystansowych) - zmniejszy Ci się skok, ale przy 50mm nie stracisz na komforcie Oraz przedłużenie sztycy w półce Charta o kolejne ~ 50mm - pod "długą" główkę ramy to i tak konieczne, w wypadku krótkiej - dokladasz tulejkę dystansową, dopasowaną na ori wianek i pod półkę i tyle. Obniżasz zawias na wysokość oryginalnego i motorower nie wygląda pokracznie, a przyjemniej się tym jeździ i minimalnie lepiej hamuje ![]() A, no i zapomniałem dodać, a to w sumie istotne, choć pewnie sam byś do tego doszedł przy składaniu takiego obniżonego zawieszenia - trzeba też wtedy skrócić sprężyny w lagach (te długie, bo w Charcie są dwie, przełożone przedkladką). Ale to już doświadczalnie - tego jeszcze nie robiłem. O samym obniżeniu zawiechy opowiada skinderr na swoim blogu, ja opisuję to w swoim wątku - kliknij w banner w stopce. Tyle ode mnie ![]() |