| 

Ocena wątku: 

0 głosów - 0 średnio12345 

| 
					gokard (prosze o pomoc)
				 |  
			| Autor | Wiadomość |  

| nie_mientki   Pomocny użytkownik

Liczba postów: 6,376
 Imię: Michał
 Pojazd: Romet 50-T-1

| 
			| RE: gokard (prosze o pomoc) 

(10-12-2012 22:35:30)Feiro napisał(a):  nie_mientki silniki z WSK były masowo wykorzystywane w polskim kartingu ze względów na swoje osiągi. Zawodnicy z tymi silnikami masowo wygrywali zawody  
Dodaj jeszcze że zawodnicy w Polsce mieli do wyboru miliard innych silników, a te od WSK charakteryzują się wysoką jakością wykonania.

A jakież to zawody wygrywali tak masowo? Poproszę kilka zestawień wyników wyścigów, z wyszczególnieniem używanych silników oczywiście. Masz szansę rozwiać mój sceptycyzm.

Z góry uprzedzam że wywody pana Mikiciuka z TVN Turbo odpadają.
			 KLIKNIJ TUTAJ I POMÓŻ W OPŁACENIU SERWERA !
 |  |  
	| 10-12-2012 22:46:55 |  |  

| ![[+]](images/Corporate/collapse_collapsed.gif)  
 |  

| Feiro   Typ Homemade

Liczba postów: 516
 Imię: Martin
 Pojazd: Romet Pony

| 

Link do jako takich planów z mojego domowego archiwum http://www.sendspace.pl/file/2e053e928541bad77560da3 
nie_mientki 

O co ty się w ogóle czepiasz?! I co do twojego wcześniejszego postu, jakiego silnika? Kibelkowego znaczy się ze szkutera czy jak?

Chodziło mi o to żeby nie zniechęcać się właśnie silnikiem WSK mówiąc o nim że jest to przeżytek ponieważ te silniki odegrały swoją rolę w kartingu.
			Ref:.
 To jest moje miasto. (haha)
 Podaj swoje hasło. (haha)
 Rozsuńcie się samochody. (haha)
 Oddajcie cześć OGAROWI. (haha)
 Nastała nowa dynastia. (haha)
 Zrodziła się nowa kasta (haha)
 ROMET OGAR i basta ! (haha)
 Nowy król tego miasta!
 |  |  
	| 10-12-2012 23:02:16 |  |  

| ![[+]](images/Corporate/collapse_collapsed.gif) 1 osoba postawiła piwo Feiro za ten post:1 osoba postawiła piwo Feiro za ten post. 
 mat69a(12-10-2012) |  

| Feiro   Typ Homemade

| 

Haha a ty stary tak? Gratuluję    
Domyślam się że autor tematu nie będzie uczestniczyć w zawodach ani nie będzie korzystać z gokarta na torze więc nie widzę  potrzeby montowania innego silnika(no chyba że jest inaczej). Zawsze można włożyć np Rotax'a Max 125 DD2 i zacząć nieźle zapier*alać    
A wszystko to co wypisujesz tyczy się tylko i wyłącznie toru- i owszem w takim wypadku muszę cię poprzeć, ale co innego tor a co innego zwykłe przejażdżki. 

//Tomek wszystko się da    trzeba tylko pokombinować trochę z zrobieniem odpowiednich drążków które łączyłyby wajchę z wałkiem zmiany biegów. No ale tym się na razie nie zamartwiaj, najpierw musisz zrobić coś co będzie aby wyglądem przypominało karta a potem go modyfikuj dostosowując go do własnych potrzeb(silnik etc).
 Nowy król tego miasta!

(Ten post był ostatnio modyfikowany: 10-12-2012 23:23:32 przez Feiro.)
 |  |  
	| 10-12-2012 23:20:05 |  |  

|  

| nie_mientki   Pomocny użytkownik

Liczba postów: 6,376
 Imię: Michał
 Pojazd: Romet 50-T-1

| 

(10-12-2012 23:20:05)Feiro napisał(a):  Haha a ty stary tak? Gratuluję  
Przynajmniej wiem że zwroty grzecznościowe piszemy z wielkiej litery. I nie przypominam sobie abyśmy przechodzili na "ty".

W dzisiejszych czasach ściągnięcie rozbitego kibla 125 z jakiegoś szaberplacu w DE nie stanowi problemu. I koszt nie przekracza zakupu i remontu silnika WSK. 
Koszt zakupu używanego karta w DE też nie przyprawia o ból głowy. Jestem wręcz pewny że jest niższy niż zbudowanie porządnego sprzętu.

A w lasy i dziury to buggy a nie gokart. Wiecie jaka jest różnica?
			 KLIKNIJ TUTAJ I POMÓŻ W OPŁACENIU SERWERA !
 |  |  
	| 10-12-2012 23:37:49 |  |  

|  

| Feiro   Typ Homemade

| 

(10-12-2012 23:37:49)nie_mientki napisał(a):   (10-12-2012 23:20:05)Feiro napisał(a):  Haha a ty stary tak? Gratuluję Przynajmniej wiem że zwroty grzecznościowe piszemy z wielkiej litery. I nie przypominam sobie abyśmy przechodzili na "ty". 
 W dzisiejszych czasach ściągnięcie rozbitego kibla 125 z jakiegoś szaberplacu w DE nie stanowi problemu. I koszt nie przekracza zakupu i remontu silnika WSK.
 Koszt zakupu używanego karta w DE też nie przyprawia o ból głowy. Jestem wręcz pewny że jest niższy niż zbudowanie porządnego sprzętu.

A w lasy i dziury to buggy a nie gokart. Wiecie jaka jest różnica?

Eh.... nie chce mi się już kłócić z ludźmi nie posiadającymi za grosz dystansu... 

Gokart z silnikiem kibla hahaha, nieźle to musi wyglądać XD Toż to obraza dla gokarta    
A to z tym pytaniem czy wiemy jaka jest różnica to chyba się Szanownemu Panu  w głowie coś poprzewracało...

Koniec bezsensownego użerania się z ludźmi. 

mat poszperaj po necie hasłem 'buggy 126p' a znajdziesz dosyć dużo informacji którymi możesz być zainteresowany. Jeśli posiadasz zaplecze i chęci to coś na bazie 126p jest dla Ciebie.
 Nowy król tego miasta!
 |  |  
	| 10-12-2012 23:53:17 |  |  

|  

Użytkownicy przeglądający ten wątek:

| 

|