Ocena wątku:
- 0 głosów - 0 średnio
- 1
- 2
- 3
- 4
- 5
205 - dławienie, dziwny problem.
|
Autor |
Wiadomość |
Dafcio
Nowy
Liczba postów: 63
Imię: Dawid
Pojazd: Romet Ogar 205
|
205 - dławienie, dziwny problem.
Witam mam nadzieje, że mi pomożecie i doradzicie od czego mam zacząć koledzy.
Silnik jak jest zimny chodzi jak strzała, przyśpiesza w miare dobrze, jak się zagrzeje po przejechaniu z 400 metrów zaczyna mulić na pełnym gazie i robi buuuuuuu, kiedy powróce na pół manetki jedzie ok ale nie rozpedza sie już tak jak na zimnym.. Przejade tak pyrkając na ćwieć/pół gazie z 3km i da sie jechać normalnie, postawie go np po jeździe włączonego na placu i tak bedzie sobie pyrkać aż sie mu paliwo skończy, bez biegu wkreca sie cacy. Hmm załóżmy stoji tak po jeździe z 10 min i dalej bedzie chodził normalnie, wsiadam na niego, da sie jechać jedynie na małym gazie bo jak sie da wiecej to dusi silnik. Jak znowu jest chłodny idzie przez chwile pięknie. Zaznaczam, że po zagrzaniu cały czas da sie jechać ale na małym gazie.. Co mu może dolegać. :huh
|
|
14-07-2012 23:51:59 |
|
|
MichalSR50
Mechanik
Liczba postów: 1,541
Imię: Michał
Pojazd: Romet Ogar 205
|
RE: 205 - dławienie, dziwny problem.
No to pobaw sie tą śrubką, bo może ma za dużo powietrza. Ale wtedy by cały czas go dławiło, czy zimny czy ciepły... Nie no on ewidentnie nie dostaje później paliwa, bo przed odpaleniem, gdy jest zimny, przecież go przelewasz, to wtedy ma, a gdy się rozgrzeje (czyli po upływie czasu, gdy nie pompujesz mu) już mu go brakuje. Jak nie czysciłeś ostatnio, to zrób to, to 15 minut roboty
|
|
15-07-2012 00:10:08 |
|
|
arecki16
ogarniający ogara ;)
Liczba postów: 520
Imię: Arek
Pojazd: Romet Chart
|
|