Ocena wątku:
- 0 głosów - 0 średnio
- 1
- 2
- 3
- 4
- 5
Wigry 1975 - Przywrócenie dawnego blasku
|
Autor |
Wiadomość |
usertm
Nowy
Liczba postów: 26
Imię: Maciej
Pojazd: Romet Komar
|
Wigry 1975 - Przywrócenie dawnego blasku
Cześć, Witajcie po dłuższej przerwie od postowania!
Dzisiaj chciałbym przedstawić jeden z moich ostatnich nabytków, jakim jest to oto wigry "jedynka" z 1975 (brak numerów, 75 na piaście)
Rower zakupiłem w listopadzie 2024 roku za 90zł. Jego stan wygląda na bardzo autentyczny: Prosty zawias, oryginalny lakier. Jedyny minus to Przyspawany trójkąt tylny (widoczne na zdjęciu). Jednak taka przeszkoda, to nie przeszkoda dla dalszego życia jedynki.
Plan jest prosty - odświeżenie, czyli mycie, polerowanie i doposażenie o brakujące części.
Tak prezentuje się rama po czyszczeniu i wstępnej polerce, Będą z niej jeszcze rowery.
(Ten post był ostatnio modyfikowany: Wczoraj 16:38:14 przez usertm.)
|
|
Wczoraj 16:34:19 |
|
|
RometowiecPiotr
Nowy
Liczba postów: 6
Imię: Piotr
Pojazd: Romet Ogar 205
|
RE: Wigry 1975 - Przywrócenie dawnego blasku
Zazdroszczę, ładnie zachowany lakier jak na 1975.
Też za niedługo będę miał jedynkę ale z gorszym lakierem niestety.
Do skompletowania części i jeszcze będzie oko cieszył
Dbaj o niego!
Pozdrawiam
|
|
Wczoraj 18:34:34 |
|
|
usertm
Nowy
Liczba postów: 26
Imię: Maciej
Pojazd: Romet Komar
|
RE: Wigry 1975 - Przywrócenie dawnego blasku
(Wczoraj 21:08:13)wigryman napisał(a): 90 złotych za kultowy model w dobrym stanie to śmieszne pieniądze. Moim zdaniem wart kilka razy więcej. Ja mam jedynkę z 76, w oryginalnym stanie. Praktycznie się nie różniły. Mój też ma piastę 75, ale już numer ramy z 76. Z innych różnic jakie widzę na pierwszy rzut oka, to mój ma pełne gumowe pedały. Takie widocznie akurat mieli na magazynie. Jakbyś miał pytania albo zapotrzebowanie na skompletowanie części to pisz na priva. Pozdrawiam.
Widziałem twój post, skoro mówisz, ze ma starsze koło i nowszą ramę, to jest szansa, że to jakiś przejściowy. W moim koło jest z 75, ale odblask tylny jest z 76, wątpię by było to kiedykolwiek zmieniane. Jest możliwość, że nasze rowery widziały się w fabryce. Pozdrawiam również
(Wczoraj 18:34:34)RometowiecPiotr napisał(a): Zazdroszczę, ładnie zachowany lakier jak na 1975.
Też za niedługo będę miał jedynkę ale z gorszym lakierem niestety.
Do skompletowania części i jeszcze będzie oko cieszył
Dbaj o niego!
Pozdrawiam
Pobyt u mnie, to dla niego zapewne najlepsza część istnienia. Będzie dbane. Pozdrawiam
(Ten post był ostatnio modyfikowany: Wczoraj 22:50:13 przez usertm.)
|
|
Wczoraj 22:48:37 |
|
|
Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości
|
|