Ocena wątku:
- 0 głosów - 0 średnio
- 1
- 2
- 3
- 4
- 5
Motorower do codziennego użytku
|
Autor |
Wiadomość |
Rychu
Nowy
Liczba postów: 44
Imię: Wojtek
Pojazd: Romet Komar
|
Motorower do codziennego użytku
Witam !
W lato będę dysponował dość dużą ilością gotówki i chciałbym sobie kupić 3 maszynę ( oczywiście po tym jak uruchomię komara ).
Komarem jeździć nie będę bo to już zabytek ( 40 lat ).
Chciałbym kupić sobie jakiegoś ogara 205 lub 200 ewentualnie jak będzie na allegro dobra oferta to charta w oryginale lub simsona s51.
Chciałbym aby był to mój drugi zastępczy motorek, gdyż mam już Yamahe Neo's, którą używam na codzień.
Szczególnie zależy mi aby był to motorek ze stajni rometa, gdyż te chyba jak wszyscy z tego forum najbardziej lubię
Napiszcie co byście zrobili na moim miejscu i co byście kupili mając do wyboru 4 motorowery:
Ogar 205
Ogar 200
Chart
Simson s51
|
|
10-06-2012 16:19:00 |
|
|
arecki16
ogarniający ogara ;)
Liczba postów: 520
Imię: Arek
Pojazd: Romet Chart
|
|
10-06-2012 17:09:35 |
|
|
zbydrze
Rometowy elektro-elektronik
Liczba postów: 820
Imię: Zbyszek
Pojazd: Romet Ogar 205
|
RE: Motorower do codziennego użytku
Chart to jest rzadkość, więc nie ma co się dziwić, że części nie ma.
Ogara 205 na silniku 023 ja mam i nie narzekam. Oczywiście czasami siadają drobiazgi, ale najczęściej nie powoduje to konieczności zakupu jakichkolwiek drogich części.
Polecam
Wydaje mi się, że Komary były najtrwalsze ze wszystkich Rometów.
Ostatnio miałem na warsztacie Ogara 205 mojego kolegi.
Ktoś tak złożył silnik, aż żal mi było go rozkręcać. Wszystko co trzeba było wymienione (łożyska, simeringi), nowe śrubki, idealnie dobrane podkładki dystansowe zero śladów młotka, zero syfiastego czerwonego silikonu, zalany Hipolem. Nowy wał, ale nie taki zwykły chiński, tylko coś z górnej półki, cylinder 60 z Almotu, nowa głowica. Wkręca się na obroty bajecznie. Jeszcze nigdy nie widziałem tak wysokoobrotowego Rometa.
Albo coś z nowych sprzętów......
Rzadko wchodzę, rzadko odpisuję
|
|
10-06-2012 18:09:23 |
|
|
lukasz247___
Król leśnych bezdroży :)
Liczba postów: 1,352
Imię: Łukasz
Pojazd: Romet Chart