Ocena wątku:
- 0 głosów - 0 średnio
- 1
- 2
- 3
- 4
- 5
Romet Traper z 1972
|
Autor |
Wiadomość |
Chmielu17
Praktykant
Liczba postów: 372
Imię: Ardian
Pojazd: Romet 100
|
Romet Traper z 1972
Witam.
Dawno mnie nie było, ale postanowiłem powrócić. Dzisiaj opiszę mój nowy nabytek jakim jest Romet Traper z pierwszego roku produkcji - 1972 z BARDZO niskim numerem ramy.
Historia zdobycia tego egzemplarza jest dość prosta. Wywalają u mnie na dzielnicy wielkie gabaryty. Akurat przejeżdżając autem zauważyłem jakąś znajomą ramę, a że było to z 50m od mojego domu, to się przeszedłem po powrocie. No i wyszło, bardzo wczesny model w nie oryginalnym malowaniu. Ori było stalowo-niebieskie. Zabrałem go po drodze zagarniając dwa kaski z PRL. Dopiero po przyprowadzeniu zdałem sobie totalnie sprawę z jak starym egzemplarzem mam do czynienia. Z fajnego wyposażenia ma lampkę bateryjną z przodu, niestety z tyłu brak.
Plany? Jeszcze nie wiem, ale będzie prawdopodobnie remont, bo baza jest świetna. Daaawno w zbieractwo takich śmieci się nie bawiłem. Wychodzi też na to, że Wnusiowy egzemplarz nie jest już najstarszy na tym forum, ale jest lepiej zachowany i będzie moim wzorem do ewentualnej odbudowy.
https://www.facebook.com/Zastava-Mediter...847651863/ - moja Zastava 1100p Mediteran
|
|
20-04-2021 22:41:59 |
|
|
Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości
|
|