Ocena wątku:
- 0 głosów - 0 średnio
- 1
- 2
- 3
- 4
- 5
Romet Wigry 3 by RaszkoV
|
Autor |
Wiadomość |
RaszkoV
Flamingowiec

Liczba postów: 252
Imię: Wojciech
Pojazd: Inny
|
Romet Wigry 3 by RaszkoV
Witam!
Już dosyć dawno, udało mi się zakończyć pracę nad pewnym wigry, jednak dopiero dzisiaj przypomniałem sobie że nie wstawiałem go na forum  .
Ale zaległości trzeba narobić, także przedstawiam mój nabytek w dniu zakupu.
Jak widać, za kolorowo nie było. Chromy praktycznie nie istniały, a rower był nieco skundlony  .
Ale najpierw przejdźmy do jego historii.
Na początku mojego kolekcjonowania rowerów, spotkałem lokalnie opartą o stodołę mocno skundloną ukrainę- zapytałem sympatycznych państwa którzy akurat byli w ogrodzie czy jest do sprzedania, niestety- jeździł nią starszy pan, i na sprzedaż szans nie było. Jednakże w międzyczasie na tyle wypatrzyłem właśnie jego, a w zasadzie sam bagażnik z łezką, jednakże nie było nawet okazji go zobaczyć, i do sprzedania także nie był.
Po roku, kiedy praktycznie zdążyłem o sprawie zapomnieć, przez przypadek spotkałem tą właśnie panią w ogrodzie. Chwile porozmawialiśmy, i zapytałem czy jeszcze Wigrego posiada i czy jednak nie zechciała by go sprzedać. Odpowiedź mnie zadziwiła, i pani przyprowadziła Wigrego. Jak widać stan był ciężki, ale nie zniechęciło mnie to. Pani nie wzięła ode mnie ani złotówki, w zamian umówiliśmy się na serwis jej damki. Takim oto sposobem wigry stał się moją własnością, i po pewnym czasie przystąpiłem do prac. Jak widać udało wyprowadzić się go do całkiem przyjemnego stanu. Porządna polerka lakieru, oraz wszelkich chromów przyniosły rezultat. Pchełka zniknęła gdyż nie była oryginalna- obecnie posiada już nawet przednią lampę, ale zbytnio nie mam jak zrobić zdjęcia  .
Takim oto sposobem, jednym z moich ulubionych rowerów stał się Wigry- Nie, żaden polcross, polo-lux czy karat, a zwykły Wigry 3 z 1985
|
|
23-05-2020 17:53:01 |
|
|
Użytkownicy przeglądający ten wątek:
|
|