Komar 2351 Pomocy nie wiem co się już dzieje!
|
Autor |
Wiadomość |
_Duduś_
Nowy
Liczba postów: 30
Imię: Jakub
Pojazd: Romet Komar
|
Komar 2351 Pomocy nie wiem co się już dzieje!
Pomocy!!! BŁAGAM POMOCY!!! bo mi się już pomysły skończyły!!!
Mam Komara 2351
Mam z nim problem taki że gdy on jest zimny chodzi pięknie, gdy się nagrzeje chodzi nie równo i gaśnie. Czy na światłach czy bez nich chodzi tak samo
Wymienione w nim części:
-cały iskrownik(cewka zapłonowa, dwie cewki świetlne, platynki, kondensator, przewód wysokiego napięcia, fajka zapłonowa, świeca)
- stacyjka
-wszystkie simeringi
-żarówki 6V
- tłok
-sworzeń tłoka
-pierścienie
-segery tłoka
-cylinder
(tłok i cylinder znalazłem u siebie w garażu oby dwa są z PRLu nie zakładane jeszcze dopiero dzisiaj założone)
-gaźnik nowy czyszczony jakieś cztery razy
-filtr paliwa założony
-wężyk paliwa
-kranik nowy czyszczony jakieś cztery razy
Dzisiaj zakładałem ten nowy cylinder, tłok, pierścienie, sworzeń tłoka, segery był zimny pojeździłem nim ostrożnie jechałem jakieś 700m i zaczął nie równo chodzić i gasnąć zapaliłem i pochodził nie równo i zgasł poczekałem jak ostygnie zapaliłem go i już na zimnym chodzi nie równo. Czy na światłach czy bez nich chodzi tak samo
Świeca zakopcona jest cały czas wczyszcze ją i pochodzi i zakopcona czy mieszanka jest bogata czy uboga świeca jest zakopcona
BŁAGAM POMOCY!!! bo mi się już pomysły skończyły!!!
|
|
08-05-2020 21:01:08 |
|
|
Norweski Zomowiec
Mechanik
Liczba postów: 1,792
Imię: Marcin
Pojazd: Inny
|
RE: Komar 2351 Pomocy nie wiem co się już dzieje!
Może to nie porada jak rozwiązać ten problem, ale
Podobnie mi się robi z silnikiem, gdzie tam jest stary iskrownik. Chodzi na zimnym ok, ale jak zapale światła, to gaśnie i czasem strzeli z tłumika, a na ciepłym pochodzi dłużej, ale to samo się robi po jakimś czasie. Czytałem, że można zrobić większą przerwę na platynach czy zmniejszyć średnice na świecy, ale
przyczynę stawiam tylko i wyłącznie na zapłon i zamierzam kupić CDI do niego i to samo Tobie radzę zrobić, bo już jeden zapłon cdi mam i tam wszystko cacy od samego początku założenia, aż do teraz
|
|
08-05-2020 21:25:30 |
|
|
_Duduś_
Nowy
Liczba postów: 30
Imię: Jakub
Pojazd: Romet Komar
|
RE: Komar 2351 Pomocy nie wiem co się już dzieje!
(08-05-2020 21:25:30)Norweski Zomowiec napisał(a): Może to nie porada jak rozwiązać ten problem, ale
Podobnie mi się robi z silnikiem, gdzie tam jest stary iskrownik. Chodzi na zimnym ok, ale jak zapale światła, to gaśnie i czasem strzeli z tłumika, a na ciepłym pochodzi dłużej, ale to samo się robi po jakimś czasie. Czytałem, że można zrobić większą przerwę na platynach czy zmniejszyć średnice na świecy, ale
przyczynę stawiam tylko i wyłącznie na zapłon i zamierzam kupić CDI do niego i to samo Tobie radzę zrobić, bo już jeden zapłon cdi mam i tam wszystko cacy od samego początku założenia, aż do końca
kurde ale to mu sie stało po zimie bo w zeszłym roku chidził
|
|
08-05-2020 21:28:34 |
|
|
Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości
|
|