Ocena wątku:
- 0 głosów - 0 średnio
- 1
- 2
- 3
- 4
- 5
Ogar 200 - zestaw naprawczy silnika
|
Autor |
Wiadomość |
przystanek
Nowy
Liczba postów: 37
Imię: emil
Pojazd: Romet Ogar 200
|
Ogar 200 - zestaw naprawczy silnika
Witam, czy ten zestaw naprawczy do ogara 200 będzie jakościowo dobry?
Dlaczego jest tani, skoro wał duells jest o wiele droższy?
Chodzi o ten zestaw: https://gmoto.pl/wal--lozyska--simeringi,76748.html
Proszę o odpowiedź.
Notatka od seler1500, 09-03-2020 12:48:50
Ort, int +1
poprawiłem nazwę tematu i przeniosłem do właściwego działu
|
|
|
08-03-2020 18:09:53 |
|
|
Wodnik
El Dezametto Mecánico
Liczba postów: 354
Imię: Szymon
Pojazd: Romet 2375
|
RE: wał korbowy zestaw
Bo ten w zestawie nie jest Duells.
Unikaj takich zestawów najlepiej kupuj wszystko osobno. Jak chcesz mieć dobre i pewne części.
Np. te łożyska są z grupy tych ryzykownych no name, dobre na wał strunowy do agregatu ale nie na wał korbowy który nawet w wiekowych 2T trochę obrotów kręci.
Wał kup Duells, łożyska FAG, SKF, ZVL, KOYO, NTN to wyższa półka i pewność, oczywiście możesz mieć pecha i też trafi się jakieś wadliwe ale to bardzo mało prawdopodobne.
Simeringi też polecam jakieś lepsze zwłaszcza te na wał Corteco są dobre i patrz też na materiał bo nie wszystkie się nadają do kontaktu z benzyną, materiał NBR ale są też lepsze, informacje znajdziesz w sieci.
Uszczelkę między połówki też doradzam zakupić odpowiedni materiał np. GAMBIT AF 200 Uniwersal i wyciąć raz że będzie dobrze dopasowana a po drugie będzie odpowiedniej grubości min. 0,5 mm bo te z zestawu to zwykł papier nawet tylna kartka z bloku będzie lepsza. Mam na myśli uszczelkę między połówki bo ta jest bardzo ważna.
Podrywasz Blachary i bujasz się na mieście bo masz Rometa za złotówek całych 200
|
|
08-03-2020 20:35:02 |
|
1 osoba postawiła piwo Wodnik za ten post:1 osoba postawiła piwo Wodnik za ten post.
przystanek (03-08-2020)
|
Użytkownicy przeglądający ten wątek:
|
|