Ocena wątku:
- 0 głosów - 0 średnio
- 1
- 2
- 3
- 4
- 5
Schemat elektryczny romet 50-t-1
|
Autor |
Wiadomość |
Rafikk222
Nowy
Liczba postów: 67
Imię: Rafał
Pojazd: Romet 50-T-1
|
Schemat elektryczny romet 50-t-1
Hej, na necie szukałem i wszędzie są schematy do ogara 205 a do rometa 50-t-1 nie mogę znaleźć
Ktoś może posiada?
I druga sprawa zamówiłem wiązkę od ogara 205 sprzedawca mówił że wiązka będzie pasować ktoś mógłby to potwierdzić?
Muszę ogarnąć moto w tym tygodniu i jechać na przegląd coby przerejestrować moto na siebie inaczej po nowym roku dowalą karę
|
|
11-12-2019 18:09:13 |
|
|
Odrestaurator
Majster
Liczba postów: 3,256
Imię: Szymon
Pojazd: Inny
|
RE: Schemat elektryczny romet 50-t-1
Schematów do t-1 raczej nie znajdziesz bo po prostu to wszystko to samo co w Ogarze 205 Tu masz takie zdjęcie, a jak wolisz schemat to po prostu rób z tego schematu od Ogara 205. Na schemacie nie ma sygnału dźwiękowego ale to też idzie ogarnąć, wypuszczasz na sygnał masę i podpinasz kabel z przełącznika. A jak nie masz sygnału to przykręć zwykły dzwonek rowerowy, bo na przeglądzie musisz mieć sygnał dźwiękowy. Co do wiązki z 205 to powinna pasować bo oba motorowery to ta sama instalacja i wielkość mniej-więcej, ale często zdarza się że te gotowe instalacje nawet do dedykowanych modeli nie pasują, zawsze coś jest za krótkie/za długie czy coś, także zamówić możesz ale prawdopodobnie i tak będzie trzeba co nieco przerobić.
W sumie w t-1 sygnał dźwiękowy był chyba z baterii? ale mogę się mylić.
Z tą karą za nieprzerejestrowanie to z tego co wiem jest tak że to obowiązuje pojazdy kupione dopiero po nowym roku ale mogę się mylić także lepiej przerejestruj, różnie to bywa.
Mój Simson
YT: POLMOZBYT
|
|
11-12-2019 18:32:26 |
|
|
joozek
senior
Liczba postów: 2,410
Imię: Józek
|
wtrącę tylko swoje 3 grosze.
Gotową , współczesną instalacje, powinieneś kupić od Komar 3, długość uzytych przewodów i gumowych osłon będzie pasowała w sam raz. Przecież T-1 jest na ramie Komara.
Instalacja i jej kolorystyka przewodów, jak na tym schemacie.
Dodatkowo zdjęcie z mojego T-1
I jeszcze z sygnałem dźwiękowym bateryjnym.
Polecam wykonanie takiej instalacji we własnym zakresie. Przewody typu Lg 1 mm2, w odcinkach ok 2 m, no może poza zielonym
Końcówki konektorowe; damskie i męskie, zaprasowane i dodatkowo zlutowane.
Co do masy - gdzieś tam w swoim poradniku pisałem o miejscach na które należy zwrócić uwagę by później nie "uciekała"
O mam, 5 post
http://www.chlopcyrometowcy.pl/showthrea...072&page=9
Denerwować się, to tracić własne zdrowie z powodu cudzej głupoty
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 12-12-2019 11:35:11 przez joozek.)
|
|
12-12-2019 11:30:58 |
|
|
joozek
senior
Liczba postów: 2,410
Imię: Józek
|
Denerwować się, to tracić własne zdrowie z powodu cudzej głupoty
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 12-12-2019 15:44:14 przez joozek.)
|
|
12-12-2019 15:13:28 |
|
|
Szatek
Fanatyk Rometa 50-T-1, 50-TS-1 i 50-T-3
Liczba postów: 741
Imię: Patryk
|