Ocena wątku:
- 0 głosów - 0 średnio
- 1
- 2
- 3
- 4
- 5
Problem z regulacją gaźnika, szczelanie w motorynce.
|
Autor |
Wiadomość |
plm2052
Nowy
Liczba postów: 3
Imię: Piotr
Pojazd: Inny
|
Problem z regulacją gaźnika, szczelanie w motorynce.
Witam!
Że względu na to, że jestem nowy na forum chciałbym się z wszystkimi przywitać. Ostatniego czasu znalazłem chwilę czasu aby "pogrzebać" trochę przy motorynce, jednak nie obyło się bez problemów. Poza drobnymi rzeczami wymieniłem, kondensator, nowy gaźnik (ze starego się lało, i pływak był dziurawy), uszczelki silnik-cylinder oraz cylinder-głowica, i jak na razie tyle. Chciałem wyregulować gaźnik a potem zabrać się ewentualnie za inne rzeczy. Nie wiem dlaczego, ale sprawdziłem cały zakres regulacji mieszanki przekręcając co 1/4 obrotu i nie mogę znaleźć tej odpowiedniej pozycji. Ustawie raz to motorynka jedzie tyle o ile jednak szczela, gdy zmienię szczelanie ustaje, ale motorynka jakby nie miała wogóle mocy (nie zawsze na dwójce po trawie trzeba się odpychać). Co może być tego przyczyną, zapłon? Proszę o wyrozumiałość, że względu, że nie jestem profesjonalistą, a jedynie chciałbym przez tę naprawę trochę się nauczyć.
Z góry dziękuję za pomoc!
PS na gaźnik założony jest nowy filtr powietrza stożkowy, iglica ustawiona na 3 rowku od góry
|
|
24-08-2019 00:33:43 |
|
|
Użytkownicy przeglądający ten wątek:
|
|