Romet Ogar 200 by Gadzik
|
Autor |
Wiadomość |
gadzik2001
Nowy
Liczba postów: 2
Imię: Piotr
Pojazd: Romet Ogar 200
|
Romet Ogar 200 by Gadzik
Jak juz napisalem w poscie powitalnym, oto historia mojego ogarka
Kupilem go od handlazy ktorzy kupili go od mechanika. mechanik byl znajomym wlasciciela wpisanego w dowod i ani mechanik ani handlarze nie mieli spisanej umowy kupna-sprzedazy wiec prawnie jestem drugim wlascicielem
Romet ogolnie nie jest w zlym stanie technicznym, wyglada troszke gorzej. Brakuje mu przede wszystkim klapek do skrzynek na narzedzia, prawa byla popekana i z ciekawosci odkrecilem i dupa, w srodku pusto a ja klapki nie zaloze XD; lewa byla cala i miala nawet oryginalna srobke do wkrecania, jezdzilem nim 3tyg i jak zdjalem te klapy to przy 1wszej jezdzie po kopaniu lewa zgubilem co dalej.. z kosmetyki chyba juz
Silnik chodzi dobrze, jak to 2suw na gorze ma sporo mocy a 3 biegi tez daja rade z v-max. Ogolnie silnik ma lekkie wycieki i chyba cos jest nie tak z gaznikiem ale uznalem ze na razie bede tak jezdzil.
No wlasnie - na razie. Do dzisiaj sobie od 3tyg mowilem: jesli go zarejestruje to go odpicuje i bede smigal czasem po kielcach i na imprezy, jesli nie to bedzie to pierdziawka do jazdy po wsi u dziadka, innymi slowy jak dziala to dziala jak nie to trytytka go xD. Dzisiaj (czwartek) okazalo sie ze moge podpisac umowe kupna-sprzedazy z wlascicielem i stalem sie jego drugim wlascicielem. Na razie pojezdze nim tak jak stoi a na jesien/zime zrobic mu generalny remont i moze troszke podniesc moc
Troche sie rozpisalem i pewnie was zanudzilem i pogubilem, jesli tak to przepraszam w ramach rekompensaty zdjecia
dodam jeszcze, ze waz powietrza do gaznika zmienilem bo zobaczylem ze calkiem urwana koncowka przy gazniku jest.
Notatka od seler1500, 22-03-2019 01:07:46
Fotki poprawiłem
Staraj się używać polskich znaków
|
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 22-03-2019 01:06:59 przez seler1500.)
|
|
22-03-2019 00:34:18 |
|
|
gadzik2001
Nowy
|
RE: Romet Ogar 200 by Gadzik
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 22-03-2019 00:45:04 przez gadzik2001.)
|
|
22-03-2019 00:43:28 |
|
|
gadzik2001
Nowy
|
RE: Romet Ogar 200 by Gadzik
(22-03-2019 01:26:37)Jorginsson napisał(a): Fajny zbiornik jak na 'dwusetę', to 89-ty rok?
Niestety nie jestem w stanie do końca stwierdzić który to rok, w dowodzie miał pierwszą rejestrację w maju '89 i mówiono mi że jest to rocznik '88. Jednak po dzisiejszym dniu za jego datę urodzin będę uznawał to co diagnosta wpisze mi w dowodzie. Co do samego zbiornika jest bardzo wygodnie wyprofilowany po bokach
Panie i panowie, to dziś. Dziś, w piątek 22 marca wszystko się wyjaśniło. Nadchodzi nowa epoka dla Ogarka.
EDIT I - POCZĄTEK WSZYSTKIEGO
Dziś, konkretnie o godzinie 14 wszedłem do urzędu miasta Kielce. Nadszedł czas rejestracji Ogarka. Po stresujących 25 minutach czekania przy okienku wszystko było jasne - tymczasowa rejestracja, przegląd, rejestracja. Cel jest w zasięgu pewnego uścisku ręki, jeszcze tylko nauczyć się elektryki i ogarnąć tylne światło. Marzenia naprawdę są blisko <3
Będę wstawiał każdy postęp jaki zrobię z tym Romecikiem, na początku pewnie nie będzie on ogromny ponieważ idzie lato i pewnie troszkę nim pojeżdżę, lecz na pewno w tą zimę będę robić generalkę. Tak oto powstają nasze perełki <3 na koniec dodam tylko zdjęcie rejestracji i dowodu, żeby nie było że nie ma zdjęć (tym razem nie popełnię błędu z linkiem, najpierw zapytam pana Selera jak to zrobił lub popróbuję w osobnym komentarzu xD)
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 22-03-2019 22:55:32 przez seler1500.)
|
|
22-03-2019 22:22:44 |
|
|
Użytkownicy przeglądający ten wątek:
|
|