Niebezpieczne sytuacje na drodze
|
Autor |
Wiadomość |
Dawdzio
Hold my mustache!
Liczba postów: 2,629
Imię: Dawid
Pojazd: Inny Romet
|
RE: Niebezpieczne sytuacje na drodze
Za sarny podziękuję, musiałem już prostować przód, wymieniać zderzak i wąż od chłodnicy, a auto było uziemione przez kilka miesięcy, bo temperatura była za niska na malowanie. Mam nadzieję, że małpa zde... (nie napiszę, bo mnie jakieś organizacje dopadną, ale miłego i spokojnego życia jej nie życzę).
A co do ostatniego przypadku to miałem coś podobnego. Kilkudziesięciometrowa droga gruntowa łączaca dwie prawie równoległe asfaltowe, ale z jednej na drugą nie da się wyjechać bezpośrednio (trzeba objechać budynek stając w trzech miejscach), więc wszyscy wyjeżdżają tą gruntówką. Chciałem przejechać nią przeciwnie niż wszyscy zwykle (bo można), żeby zawrócić. Wjechałem, ale trzymałem się lewej strony (droga mocno rozszerza się w kierunku, w którym jechałem), bo po prawej były ogromne kałuże i błoto. No i właściwie to mnie uratowało. Gdy dojeżdżałem do końca to z asfaltówki, ścinając zakręt, wpadła w tą drogę Łada Niva na pełnej... otwartej przepustnicy  Gdybym jechał z prawej to zostałyby ze mnie drzazgi, bo spotkalibyśmy się na końcu tej drogi, ja wyjeżdżając, a on ścinając wjazd na nią. A tak gościu zdążył mnie zauważyć i wziął zakręt ciaśniej mijając mnie właśnie po tych kałużach. Niestety nie wjechał w płot, widziałem później tą Ładę stojącą w jednym kawałku.
Wzmożona kontrola społeczna złomowisk podstawą sukcesów w zdobywaniu interesującego mienia.
|
|
09-09-2018 02:01:57 |
|
|
Ychu
Nowy

Liczba postów: 61
Imię: Krzysztof
Pojazd: Romet Ogar 200
|
RE: Niebezpieczne sytuacje na drodze
Ja najbardziej się boję , że kiedyś mi rowerzysta albo pieszy wyskoczy na takim zakręcie , także zwalniam zawsze.
Ogólnie też strasznie mnie denerwuje , jak widzę rowerzystów jadących pod prąd... Sam do niedawna dużo jeździłem rowerem , ale pod prąd jakoś nie jeździłem i nie rozumiem dlaczego ludzie tak jeżdżą. Czy na rower też trzeba wprowadzić prawo jazdy? Wiem , że były już takie pomysły
Z resztą w Polsce piesi chodzą prawą stroną , a rowerzyści jeżdżą lewą ... Wszystko odwrotnie niż by miało być  Nie mówię oczywiście , że wszyscy tak robią , ale u mnie dużo takich sytuacji widuje.
|
|
09-09-2018 10:13:14 |
|
|
krystian276
Prezes FS-Garage

Liczba postów: 368
Imię: Krystian
Pojazd: Romet Kadet
|
|