Ocena wątku:
- 0 głosów - 0 średnio
- 1
- 2
- 3
- 4
- 5
Trasa 600km
|
Autor |
Wiadomość |
seler1500
Kątówka robi bzzz
Liczba postów: 1,968
Imię: seler
Pojazd: Inny
|
RE: Trasa 600km
Zapasowy silnik.
Na pewno platynki, kondensator, żarówki, cewka butelkowa, cewka zapłonowa oraz świetlna. Zapinka łańcucha, kombinerki, śrubokręt, komplet kluczy, ściągacz do magneta, simeringi jakieś, linki hamulców, ogólnie części eksploatacyjne.
I kasa na części, zawsze można kupić w jakimś motocyklowym. Wiadomo olej do dwutaktów, strzykawka do odmierzania, sylikon do doraźnego uszczelnienia.
Serwis ACO pod wezwaniem świętego nikasilu
|
|
24-06-2018 13:31:01 |
|
|
Quake96
Zielono mi :D
Liczba postów: 2,750
Imię: Piotr
Pojazd: Romet Ogar 200
|
(24-06-2018 13:31:01)seler1500 napisał(a): cewka butelkowa, cewka zapłonowa oraz świetlna. [...] ściągacz do magneta
Jawka to nie Dezamet, że cewki ciągle padają ![:F :F](images/zab.gif) Jak jeżdżę ponad 5 lat, tak chyba nigdy nie padła mi cewka zapłonowa czy butelkowa. Świetlne też nie są jakieś specjalnie awaryjne, bo i co tam ma się zepsuć.
I jaki ściągacz magneta? Jawka ma magneto z gwintem pod śrube M8, a taką to sobie od kapy zapłonu weźmie
- Patrz pan, ale ciśnie tą jawką, no wariat!
- Ale panie, to dopiero drugi bieg się kończy...
"Skończyło się jak Bruce Lee, czy misja w kosmodromach
Nie nagra tego Grundig czy Unitra Diora...."
|
|
24-06-2018 13:55:02 |
|
|
Suwmiarka
Komarowiec
![*](http://www.chlopcyrometowcy.pl/images/technik.png)
Liczba postów: 521
Imię: Rafał
Pojazd: Inny
|
Możesz skontaktować się z Meteuszem5625. On nie dawno zorganizował taką właśnie dłuższą wyprawę na Romecie. http://www.chlopcyrometowcy.pl/showthread.php?tid=43022
Jeśli chodzi o 223 to jest to jeden z lepszych silników jeśli chodzi o Rometa - nie powinno być większych problemów. Jeśli będzie zapłon bezstykowy to ja bym wziął:
-kombinerki, śróbokręty, klucze (8,10,13,17) nasadowe, oczkowe (po 2 sztuki zamiast kompletu wszytkich których nawet nie użyjesz)
-linka gazu i sprzęgła
-żarówki
-świeca + klucz
-dętka i łyżki
Olej możesz mieć umierzony w jakimś słoiczku, (np. na 5L beznyny). MIXOL kupisz bez problemu na większości stacji benzynowych
|
|
24-06-2018 15:52:36 |
|
|
Użytkownicy przeglądający ten wątek: 2 gości
|
|