Odtwarzacz MP3
|
Autor |
Wiadomość |
Dawdzio
Hold my mustache!
Liczba postów: 2,629
Imię: Dawid
Pojazd: Inny Romet
|
Odtwarzacz MP3
Hej.
Pomyślałem, że zamiast szukać pojedynczo po sprzedawcach, spytam po prostu tutaj.
Poszukuję odtwarzacza MP3 prostego jak konstrukcja cepa, na kartę pamięci, bez wyświetlacza i odtwarzającego muzykę od razu po załączeniu, ewentualnie po wciśnięciu jednego przycisku. Płaska obudowa, czytaj: jak najbardziej zbliżona do prostokąta. Póki co nie ma problemu, haczyk tkwi w tym, że musi on posiadać losowe odtwarzanie. Może mieć nawet tylko takie. Cena im niżej, tym lepiej, bo pewnie pierwszy pójdzie z dymem. Coś w tym stylu:
Trafił może ktoś z was na coś takiego?
Cel: wywalenie akumulatorków, prawdopodobnie gniazda jack i w tej postaci montaż na desce rozdzielczej w samochodzie. Uruchamianie dodatkowym przełącznikiem razem z transmiterem FM. Jakość muzyki nie musi powalać, transmiter i tak wszystko przemiele, zresztą odbiornikiem jest monofoniczny Blaupunkt rocznik '70 (myślę, że czas byłoby zrobić mu przegląd z racji długiej przerwy, ale brak mi zaufanego elektronika na podorędziu). Aktualnie używam telefonu, ale podłączanie i odłączanie go za każdym razem jest kłopotliwe (szczególnie, że co podłączenie muszę dać głośność na maksimum, bo inaczej transmiter nie nadaje z wystarczającą mocą), a do zmiany utworu muszę oderwać na moment wzrok od drogi w celu namierzenia pola na ekranie co nie sprzyja bezpieczeństwu.
Dlaczego nie od razu dobry transmiter z losowym odtwarzaczem? Bo te tanie wyglądają jak ufo po zderzeniu z kartoflem, a drogie są drogie. Miejscem ich montażu jest gniazdo zapalniczki, które u mnie występuje tylko przewodowo, więc lata on luzem po półce (a działanie pilota można włożyć między bajki). Poza tym kupiłem już trzeci i jak narazie ten jeszcze działa (straszna tandeta, ale w odróżnieniu od poprzednich chociaż pamięta stacje), zresztą zastanawiam się nad wymianą go na własnej konstrukcji nadajnik na fale średnie, a biorąc pod uwagę ilość szumów to może to być tylko korzyść.
Wzmożona kontrola społeczna złomowisk podstawą sukcesów w zdobywaniu interesującego mienia.
|
|
08-05-2018 16:00:52 |
|
|
Motorowerzystka
Mekanik xD

Liczba postów: 2,110
Imię: Ania
Pojazd: Inny Romet
|
RE: Odtwarzacz MP3
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 13-05-2018 15:23:51 przez Motorowerzystka.)
|
|
13-05-2018 15:20:06 |
|
|
Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości
|
|