Ocena wątku:
- 0 głosów - 0 średnio
- 1
- 2
- 3
- 4
- 5
Nowy iskrownik nie ma iskry
|
Autor |
Wiadomość |
kuba65463
Uczeń

Liczba postów: 277
Imię: Jakub
Pojazd: Romet Komar
|
RE: Nowy iskrownik nie ma iskry
Miałem niedawno ten sam problem, jeżeli magneto ociera o cewki to je musisz wypiłować, ważne żeby robić to z rozwagą. Zamaluj jakimś markerem wszystkie rdzenie (te wystające blaszki) cewek załóż magneto i kopnij z 20 - 30 razy. Potem magneto zdejmij i zeszlifuj nadmiar, rób tak do skutku. WAŻNE! Iskrownik zakładaj zawsze tak samo jak poprzednio, bo może być tak, że wcześniej magneto o cewki nie ocierało, a potem, po zdjęciu iskrownika i ponownym założeniu, znowu jest ten sam problem. Myślę, że u Ciebie brak iskry wiąże się ze zbyt dużą / małą przerwą ustawioną między stykami. Gdy już ogarniesz sobie, żeby cewki nie tarły o magneto, pobaw się przerwą. Od przerwy zależy też ustawienie zapłonu (jak jest za duża przerwa, to zapłonu nie ustawisz) przerabiałem to tydzień temu
Moje maszyny:
Komar Sport z 1972
Komar mr 232 z 1962 z papierem w remoncie(od zawsze w rodzinie)
Romet 50 T1 z 1982
Cytat:A ja wymyśliłem, że zamontuje sobie podtlenek dezodorantu (jakieś taniego z kiosku). Wstawię między gaźnik a filtr powietrza, będzie pie*dolnięcie
|
|
29-11-2016 17:55:48 |
|
1 osoba postawiła piwo kuba65463 za ten post:1 osoba postawiła piwo kuba65463 za ten post.
Mikoo (05-21-2017)
|
Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości
|
|