Romet Kadet
|
Autor |
Wiadomość |
Adam104100
Pszegryfff
Liczba postów: 165
Imię: Adam
Pojazd: Romet Komar
|
Romet Kadet
Witam!
Na początku chciałbym napisać, że jeżeli ten post znajduje się w złym dziale to bardzo przepraszam, ale jestem tu nowy.
Wracając do tematu:
Jestem właścicielem Rometa Kadeta M780 z 85 roku. Chciałbym zwiększyć jego moc, poprawić wkręcanie na obroty, zwinność itp. Wcześniej zapoznałem się z tematem i jakby, to powiedzieć wiem gdzie dzwoni, ale nie wiem, w którym kościele. Oto kilka pomysłów które chodzą mi po głowie ale potrzebuje sprostowania:
Cylinder, tłok, pierścienie z silnika 019 i tu pojawia się problem z głowicą. Jeżeli miałbym wstawić głowice od 019, to nie posiada ona dodatkowego mocowania do ramy, które ma Kadet i czy wtedy wstawiać oryginalną głowice od Kadeta, czy kombinować z tą od 019.
Zapłon CDI lub tyrystorowy:
Chciałbym wstawić 1 z tych zapłonów. Wolałbym wstawić zapłon tyrystorowy ze względu na koszty, ale wszystkie linki do schematów wygasły i czy mógłby mi ktoś podrzucić jakiś schemat byłbym wdzięczny.
Gaźnik K60b:
Na allegro występują te gaźniki tylko na jednych aukcjach mają one taki filterek na końcu w kształcie walca, a na drugich nie i tu nasuwa mi się pytanie czy kupić model z tym filtrem czy bez niego
Za wszelką pomoc z góry dziękuje
|
|
09-07-2016 21:47:14 |
|
|
Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości
|
|