Ocena wątku:
- 0 głosów - 0 średnio
- 1
- 2
- 3
- 4
- 5
Problem z gniazdem łożyska.
|
Autor |
Wiadomość |
lada97
Romet Fan :D

Liczba postów: 607
Imię: Marcin
Pojazd: Inny Romet
|
Problem z gniazdem łożyska.
Siemka, witajcie prawie po roku  . Otóż mam taki problem, gniazdo łożyska od strony sprzęgła nie słucha się mnie. Łożysko mam osadzone już na wale i jak przyłożę je do karteru to nie idzie wsadzić, ale jak poruszać na boki to wchodzi (z powrotem tak samo). Na prosto za chu chu cholere nie włożysz, (chyba że młotkiem, ale nie mam zamiaru). Co w tym przypadku? Składać i czekać aż silnik powie elo, czy może podkleić dwu składnikiem (kolega który remontuje motocykle mówił że nawet dobry patent, jak gniazda rozbite). Tylko że tu nie jest aż tak rozbite... Trochę mnie to zasmuciło, bo całkiem spoko kartery, do tego 025.
"Nie mam RWD bokiem jezdzic nie musze,
wole miec przed naped ale taki ktory ma dusze!"
Wszystkie będą moje sunie, gdy założę turbo w Unie
Jestę poetą.
|
|
29-03-2016 00:43:02 |
|
|
lada97
Romet Fan :D

Liczba postów: 607
Imię: Marcin
Pojazd: Inny Romet
|
RE: Problem z gniazdem łożyska.
Trochę późno, może mnie ktoś zrozumie, bo zazwyczja o tej porze pierdziele głupoty xD. Wał siedzi w lewym karterze (od strony magneta) jak składam to do kupy (tak, dla testów) to przy lekkich ruchach na boki łożysko wchodzi w gniazdo, a powinno się zablokować na pierwszych paru milimetrach.
oo, dobra. Dzięki, sprawdzałem ceny to takie strasznie nie są, coś wiesz o produktach http://www.cx80.pl/nasze-produkty/rc-kle...bowe/rc-38
Bo dość przystępne cenowo, a taka potężna moc 2 koni komara nie powinna tego ruszyć.
"Nie mam RWD bokiem jezdzic nie musze,
wole miec przed naped ale taki ktory ma dusze!"
Wszystkie będą moje sunie, gdy założę turbo w Unie
Jestę poetą.
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 29-03-2016 02:28:38 przez lada97.)
|
|
29-03-2016 02:26:34 |
|
|
Użytkownicy przeglądający ten wątek:
|
|