K60B czy Amal 16t do S51
|
Autor |
Wiadomość |
checkflow
Nowy
Liczba postów: 8
Imię: Nicolas
Pojazd: Romet Chart
|
K60B czy Amal 16t do S51
Witam,
w Simsonie który stał 5 lat nie jeżdżony mam zamontowany gaźnik K60B, prawdopodobnie oryginalny. Nie mogę sobie poradzić z regulacją pływaka i cały czas cieknie lub nie daje paliwa. Przed przerwą Simson chodził bardzo dobrze na tym gaźniku i nie było żadnego problemu.
Gość który prowadzi 30 lat sklep z częściami do Simsonów itp. i zajmuje się ich naprawą, powiedział mi że to świetny gaźnik tylko lubi sobie podciekać. Gdy zapytałem go czy warto kupić Amala 16t powiedział, że warto ale oryginalny kosztuje ponad 300 zł i zaproponował mi jakiś niemiecki gaźnik za 128 zł, mówiąc że na tym Simson będzie fajnie pracował. Powiedział też że Simsony nigdy nie chodziły dobrze na Amalu. Mówił też że regulacja Amala nie jest prosta. Nie wiem czy powiedział tak, żeby mnie namówić na kupno gaźnika u niego czy faktycznie to co powiedział jest prawdą.
W internecie przeczytałem że Amal dobrze się sprawdza w Simsonie i warto go kupić. Tylko teraz pytanie czy te gaźniki z allegro są czegoś warte?
Na allegro znalazłem kilka gaźników niby oryginalnych Amal w podobnej cenie i żaden nie przekroczył 200 zł. Co sądzicie? Dać na regulacje K60B, kupić u ,,znawcy" gaźnik za 128zł czy zamówić na allegro Amala? Może jakieś inne rozwiązanie widzicie?
Z góry dzięki za odpowiedzi i pozdrawiam.
|
|
17-06-2015 00:56:24 |
|
|
Użytkownicy przeglądający ten wątek:
|
|