Motorynka Pony M3 Knypasa
|
Autor |
Wiadomość |
knypas
Nowy
Liczba postów: 63
Imię: Łukasz
Pojazd: Inny
|
Motorynka Pony M3 Knypasa
Witam, w poniedziałek 23.04 jak zawsze z nudów przeglądałem olx i patrzyłem czy coś ciekawego nie ma czasem na sprzedaż w moich okolicach. Ku zdziwieniu zobaczyłem ogłoszenie motorynki w mojej miejscowości, za 300 zł, wystawiona w niedziele po południu. Na ogłoszeniu pisało, że jest sprawna, zdjęcia były bardzo niewyraźne ale było widać że jest całkiem kompletna. Pomyślałem, że jak sprawna i kompletna to za 300 zł już pewnie w niedziele poszła ale nie czekając dłużej zadzwoniłem i okazało się że motorynka jest aktualna i od razu po Nią pojechałem, jak się później okazało sprzątnąłem ją spod nosa kilku osobom, jedna już była w drodze . Po przyjechaniu na miejsce okazało się że motorynka to Pony M3 z 84 roku z silnikiem 025, czyli trochę rzadszy niż 023. ledwo co paliła, nie wkręcała się na obroty i strzelała z gaźnika ale i tak bez namysłu kupiłem ją.
Po przywiezieniu do domu, podmianie świecy i zmienieniu iglicy ( na starej zamiast blaszki w rowku był owinięty drut ) motorynka ożyła, odpala od kopa, ładnie wkręca się na obroty i jest mocna. Biegi bardzo dobrze wchodzą, tłumik jest oryginalny, wszystkie połączenia na wydechu są sprawne więc motorynka chodzi cichutko. Elektryka jest ale nie działa, na dniach sobie ją ogarnę, bo wiadomo to nic skomplikowanego . Na koniec dodam, że jest to jedna z moich 5 motorynek
Tak wyglądała po przywiezieniu do domu:
Tutaj lekko przeczyszczona, ze zmienionym kloszem lampy tylnej.
Podrzucę jeszcze link do filmiku z motorynką
https://www.youtube.com/watch?v=ymBLfveulbM
|
|
23-04-2015 14:45:53 |
|
|
raterro
Zapalony mechanik
Liczba postów: 955
Imię: Andrzej
Pojazd: Inny