Ocena wątku:
- 1 głosów - 5 średnio
- 1
- 2
- 3
- 4
- 5
Romet Wigry 2 '77 Sołtysa
|
Autor |
Wiadomość |
Sołtys
Ja tu tylko sprzątam...
Liczba postów: 1,557
Imię: Bartek
Pojazd: Inny Romet
|
Romet Wigry 2 '77 Sołtysa
Witajcie!
Dziś przyszła paczka z Gdańska, a w niej niebieskie Wigry 2 z roku pańskiego 1977.
Poskładałem to do kupy, nasmarowałem, wyregulowałem to i owo i wybrałem się na testową przejażdżkę.
Ogólnie szału nie ma. Lakier posiada rysy, natomiast naklejka "Wigry 2" oraz ta na rurze podsiodłowej - liczne zadrapania.
Największym plusem jest to, że egzemplarz jest w 100% kompletny i oryginalny. Jeździ na oponkach Stomil Antilope z rocznika roweru. Otrzymał je jeszcze w fabryce i nigdy nie były wymieniane. Co mnie bardzo ucieszyło - bieżnik jest w idealnym stanie, opony są jak nówki.
Lakier kwalifikuje się do zaprawek i zostaną one wykonane, a naklejki, o których wspomniałem wymienione na nowe repliki.
Jak być może zauważyliście, rower jest w identycznym kolorze, co moje Wigry z 1975. Dzięki temu, gdy stoją obok siebie, można łatwo zaobserwować czym różnią się te dwa modele.
facebook.com/oldromet - Zapraszam!
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 05-02-2015 18:36:21 przez Sołtys.)
|
|
05-02-2015 18:31:42 |
|
|
Wigrus
Złomiarz, czy kolekcjoner?
Liczba postów: 1,965
Imię: Jasiek
|
RE: Romet Wigry 2 '77 Sołtysa
Piękna jest!
Znając Twoje umiejętności do...
no powiedzmy "picowania" (w pozytywnym
tego słowa znaczeniu), za niedługo będzie
nieodróżnialna od nówki.
Wysłane z mojej Nokii 3310 za pomocą Tapatalk 2
|
|
05-02-2015 18:34:31 |
|
|
misiql
Ten co się jąka
Liczba postów: 1,039
Imię: Michał
|
|
05-02-2015 19:47:58 |
|
|
Sołtys
Ja tu tylko sprzątam...
Liczba postów: 1,557
Imię: Bartek
|
RE: Romet Wigry 2 '77 Sołtysa
(05-02-2015 20:05:28)ArcziManYea napisał(a): Cuuudo! Mam chętkę na coś starego ale puki co trzeba zwolnić kolejkę sprzętów do zrobienia Dużo dałeś?
120.
Ja wiem, czy takie cudo... Dużo mu jeszcze do tego miana brakuje. Na zdjęciach kiepsko to widać, ale lakier posiada sporo rys, miejscami nawet naloty rdzy. Dwie naklejki kwalifikują się do wymiany.
W najbliższym czasie postaram się kupić farbę, żeby zrobić zaprawki, zamówię też naklejki.
Oprócz tego cały rower zostanie wyczyszczony, a chromy wypolerowane.
(05-02-2015 20:10:41)Pinio napisał(a): Są klucze w ramie?
Nawet nie patrzyłem, ale szczerze mówiąc wątpię. Nawet jeśli były, to raczej już ich nie ma, bo kupiłem go od człowieka, który - patrząc na jego ogłoszenia - zna się na rzeczy i mógł zwietrzyć interes.
facebook.com/oldromet - Zapraszam!
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 05-02-2015 20:20:20 przez Sołtys.)
|
|
05-02-2015 20:13:59 |
|
|
Użytkownicy przeglądający ten wątek:
|
|