Peugeot Xr6 by Lewy
|
Autor |
Wiadomość |
lewan4585
Nowy

Liczba postów: 78
Imię: Szymon
Pojazd: Inny
|
Peugeot Xr6 by Lewy
Witam w końcu przyszedł czas na zaprezentowanie mojego Peugeocika jakim jest Xr6. Dnia 31.06.2014 roku stałem się szczęśliwym posiadaczem oto tej maszyny z 2006 roku. Pojechałem po niego 120km w jedną stronę, drogę powrotną przebyłem na kołach. Jakiś 2-3 kilometry przed domem usłyszałem niepokojący dźwięk z okolicy silnika po dojechaniu do domu momentalnie zdjąłem plastiki i odkręciłem korek spustu oleju a tu niesamowite zdziwienie z silnika wyleciały 2 kropelki oleju O.o. Następnie wsłuchałem się dokładnie skąd ten metaliczny dźwięk okazało się że na szczęście to tylko zjechane klocki i luzy w łożyskach w kołach. Sprawdziłem tylko stan sprzęgła i poskładałem silnik.
Peugeocik ogólnie nie jest w za cudownym stanie widać że poprzedni właściciel nie dbał o niego w ogóle, trochę części już wymieniłem ale jeszcze trocho pozostało:
- łożyska w kołach
- tulejki wahacza
- akumulator
- klocki przód tył
- napęd 13/52
- kranik, uszczelniacz na kosę
- naprawiony rozrusznik
- gumy na manetki
- felga z tyłu (z tymczasową oponą)
- opona na przód
Do roboty zostało jeszcze sporo ale myślę że uda mi się wszystko porobić:
- wymiana cylindra, gaźnika, filtra powietrza
- powymieniać lusterko, licznik, linka, wypełnienie plastiku, nadkole itp.
Chciałbym go też odmalować i połatać oczywiście przed plastiki ale nie wiem czy mi się to uda jeśli tak to i tak dopiero na wiosnę
Zdjęcia:

Zaraz po rozebraniu wstępnym (ps. robione kalkulatorem  )
|
|
28-10-2014 17:35:15 |
|
|
lewan4585
Nowy

Liczba postów: 78
Imię: Szymon
Pojazd: Inny
|
RE: Peugeot Xr6 by Lewy
Gaźnik to 21mm WM Motor (jakość o wiele lepsza niż w chinie, po co płacić 3 razy tyle za to samo  ?)
Stożek Air box to samo co "Polini Air Box" tylko że 2 razy tańsze 
A cylek to "malina 90" czyli prawdziwe 74ccm
|
|
09-11-2014 02:09:11 |
|
|
Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości
|
|