Romet Komar 2350 '71 kupiony od woźnego
|
Autor |
Wiadomość |
ArcziManYea
Zdemotywowany...
Liczba postów: 722
Imię: Artur
Pojazd: Romet Komar
|
Romet Komar 2350 '71 kupiony od woźnego
Cześć! Jakiś czas temu kupiłem Komara za 100zł. Miłej lektury
Około miesiąca temu gadałem z wujkiem o Rometach, Komarach i innym dziadostwie. Wujek jako, że zna wszystko i wszystkich powiedział, że odświeży pamięć i popyta ludzi czy nie mają obiektu moich zainteresowań.
Około tygodnia później wujek powiedział, że wie kto ma komara i pogada z tą osobą w kwestii sprzedaży. Minęło trochę czasu i przy odwiedzinach u babci skoczyłem do wujka zapytać się co i jak. Wujek powiedział, że możemy jechać bo pana interesuje sprzedaż, więc dosiedliśmy swoich rowerów i udaliśmy się do jeszcze nie znanej mi wtedy lokacji. Po dotarciu okazało się, że przyjechaliśmy do pana Zygmunta-woźnego w mojej szkole; Pana którego znam odkąd miałem 5lat Pan Zygmunt słysząc szczekanie psa wyszedł na dwór i przywitał nas serdecznie. Po krótkiej rozmowie udaliśmy się do szopy która była wręcz zawalona wszystkim i niczym. Na początku rozejrzałem się po niej z myślą w głowie "gdzie jest kurde ten komar?!". Po odkopaniu tony rupieci zobaczyłem kolejnego rupiecia tu akurat określam mojego Komara.
Dogadaliśmy się na następny dzień. Cena jaką chciał pan Zygmunt to 100zł.
Tak iż posiadłem kolejną paskudę.
Jeżeli tu jesteś to szacunek dla Ciebie czytaczu. Więc może teraz o jego Historii:
Komarek był dużo używany i musiał ostro pracować, lecz dawał radę. Pan Zygmunt zajmował się remontami i malowaniem ścian, więc komar woził worki, puszki i narzędzia przez wiele lat do czasu aż się zepsuł i Pan kupił Syrenę Pickup.
Najfajniejszą ciekawostką jest to, że komar pochodzi z mojej wsi a dokładniej z domu obok mojego podwórka
Dokumenty oczywiście są.
Zdjęcia trupa po lekkim umyciu:
|
|
16-09-2014 15:01:00 |
|
|
gregorian2008
Technik
Liczba postów: 967
Imię: Grzegorz
Pojazd: Romet Pony