Ogólny temat o firmach olejów silnikowych
|
Autor |
Wiadomość |
Bartek
Emerytowany Moderatroll
Liczba postów: 2,930
Imię: Bartek
Pojazd: Romet Ogar 200
|
Ogólny temat o firmach olejów silnikowych
Siema.
Tworzę po to ten temat by można było się wypowiedzieć na temat danej marki oleju.
Otóż na rynku jest dość sporo firm produkujących oleje silnikowe.
I takie pytanie się nasuwa. Czy czymś się różnią oprócz ceną, opakowaniem i firmą ?
Może to głupie ale takie pytanie mi chodzi od jakiegoś czasu po głowie
To więc niech każdy się wypowie o olejach
Jakie oleje polecacie itp. Niech to będzie taki temat zbiorowy
Ja do swoich leję Mobila Castrola i do tego padłą co nie dawno tata przywiózł jest zalewany Lotosem.
KLIKNIJ TUTAJ I POMÓŻ W OPŁACENIU SERWERA !
|
|
26-07-2014 19:05:02 |
|
|
krzysiu1505
Technik
Liczba postów: 952
Imię: .
|
RE: Ogólny temat o firmach olejów silnikowych
Ja tak: na początku jeździłem na miksolu, i mimo iż lałem tak jak powinno być, tj. 1 do 50ciu to mi w szwabie co 20km świecę zaklejało, potem zmieniłem na castrola 2t i do świecy nie zaglądałem od roku, tak samo w ogarze, jedyne co robiłem przy świecy to wymiana czeskiej, która tam była jeszcze od nowości na iskrę f80 i jeździ już rok ogar bez wyciągania świecy. Koledzy jeżdżą wszelakimi piździkami na motulach, husqwarnach, stihlach, castrolach syntetykach i nie narzekają, za to na markę "Orlen" narzekają wszyscy
Skład złomu w moim garażu:
- Simson S51B1-4 1983r
- Simson S51N/Electronic/Comfort(składak z 3 różnych) 1989r.
- Romet Ogar 200(motorower jutra: może jutro odpali) 1989r: sprzedany, oby trafił w dobre ręce
|
|
26-07-2014 20:59:56 |
|
|
Bartek
Emerytowany Moderatroll
Liczba postów: 2,930
Imię: Bartek
|
|
26-07-2014 21:33:38 |
|
|
mateusz5625
.
Liczba postów: 1,135
Imię: Mateusz
Pojazd: Romet Chart
|
RE: Ogólny temat o firmach olejów silnikowych
Krąży stereotyp że najlepszym olejem jest Castrol, wszyscy go leją i na wszystkich warsztatach zazwyczaj można go znaleźć. Nie jest najgorszy, aczkolwiek są dużo lepsze oleje. Do gorszych samochodów u nas na warsztacie takich jak matizy, cinquecento i inne leje się olena zazwyczaj bo jest tani i spokojnie starcza. Castrola leje się do nieco lepszych samochodów, do nowszych Castro Edge do starszych magnatec i jakos sie toczą te pojazdy. Ale jeśli się chce coś lepszego to poleca się Motula, Fuchs, Total i to są na dzień dzisiejszy jedne z najlepszych marek oleju.
zapraszam do śledzenia moich wypraw na facebooku http://www.facebook.com/chartbymateusz5625
„Kto miłości nie zna, ten żyje szczęśliwy,
I noc ma spokojną, i dzień nietęskliwy”
|
|
26-07-2014 21:46:53 |
|
|
nie_mientki
Pomocny użytkownik
Liczba postów: 6,375
Imię: Michał
Pojazd: Romet 50-T-1