Ocena wątku:
- 1 głosów - 5 średnio
- 1
- 2
- 3
- 4
- 5
'76 Romet Wigry 2 by wnusiu94 feat. Linux
|
Autor |
Wiadomość |
Linux
.

Liczba postów: 247
Imię: Kuba
Pojazd: Inny
|
RE: '76 Romet Wigry 2 by wnusiu94 feat. Linux
Uf, już w domu po spotkaniu ze składakowym guru 
Ale ładna dwójeczka... Proponuję wepchnąć ją na początek kolejki 'trupów' do ogarnięcia!
Wigrus napisał(a):... Ratuj też zieloną Trójkę!
'wnusiu94 napisał(a):Trójką obiecał zająć się obecny właściciel.
Niestety nie będzie 'uratowana' w sensie 100% oryginalna i kompletna.
Trójeczka będzie doprowadzona do stanu - jeżdżącego (minimalnie niekompletnego) i sprzedana do kogoś kto będzie jej używał.
Dopieszczenie i skompletowanie braków pozostawię w gestii nowego właściciela. Bo przecież co to za frajda kupić rower przy którym nie trzeba nic robić
|
|
09-07-2014 01:17:06 |
|
|
wnusiu94
Moderator Działu Rowerowego
Liczba postów: 3,184
Imię: Adam
Pojazd: Romet 50-T-1
|
RE: '76 Romet Wigry 2 by wnusiu94 feat. Linux
Wigry sobie stoją i spokojnie czekają aż coś z nimi zrobię.
Pewien pomysł chodzi mi po głowie już od ponad roku, mianowicie Wigry wyposażone w ... przerzutki. Wyczaiłem dzisiaj na złomie niekompletnego Zenita, po którego jutro się wybieram. Rower niestety nie ma systemu przerzutek, łańcuch jest skrócony, ale myślę że wszystko da się naprawić. Wyjmę z niego cały napęd (nie wiem czy łańcuch nie będzie za krótki, najwyżej kupię nowy), rozplotę tylne koło i piastę z niego zaplotę na kole 20'. Kiedyś dorwałem oryginalną przerzutkę Favorit, myślę że powinna się nadać. Budowę prowadził będę prawdopodobnie w zimę, wątpię że wcześniej zorganizuję tyle miejsca.
Same Wigry dostaną nowe siodełko (mam oryginalne, fabrycznie nowe siodełko rometowskie ze starych zapasów), wymieniony zostanie widelec, zamontuję w nim 2 hamulce szczękowe, komplet oświetlenia, jakieś gadżety z epoki i ogólnie przyszykuję "pod siebie" oczywiście na oryginalnych częściach.
Także przed tym wrakiem rysuje się ciekawa przyszłość, zobaczymy co z tego wyjdzie.
Jutro zdjęcia dawcy - Zenita ze złomu.
Legenda nie umiera nigdy. | Różowy Składak - Zapraszam!
|
|
06-08-2014 19:07:40 |
|
|
Użytkownicy przeglądający ten wątek:
|
|