Ocena wątku:
- 0 głosów - 0 średnio
- 1
- 2
- 3
- 4
- 5
Romet Wigry 3 '85 by wnusiu94, czyli legenda nie umiera nigdy
|
Autor |
Wiadomość |
wnusiu94
Moderator Działu Rowerowego
Liczba postów: 3,184
Imię: Adam
Pojazd: Romet 50-T-1
|
Romet Wigry 3 '85 by wnusiu94, czyli legenda nie umiera nigdy
Przed Wami mój najnowszy nabytek. Jest to Romet Wigry 3 z 1985 roku (chyba, bo rama była malowana i numer jest niezbyt czytelny).
Legenda nie umiera nigdy.
Krótki wykład o tym trupie. Wyhaczyłem go na olx, w dodatku razem z nim do pary był jeszcze zielony Jubilat, ale ktoś mnie uprzedził. W rzeczywistości rower wygląda znacznie gorzej. Brakuje mu jednego pedała, jest kompletnie przerdzewiały, a widełki są krzywe. Ma za to bardzo ładne siedzenie, fajne opony z białym bokiem z których na pewno coś jeszcze będzie. Ogólnie z całego tego roweru spokojnie da się coś wyczarować zachowując jego dziwaczny styl. Zwróćcie uwagę na tylną lampkę - tak, to wielkie pudło pod siodełkiem. Ktoś ewidentnie inspirował się hot-rodami, jednak wyszło mu coś na kształt owszem hot, ale doga w dodatku z majonezem. Niby to samo, ale jednak nie. Dałem za niego astronomiczną kwotę 15 nowych polskich złotych i nawet Pani od której go kupiłem była nieźle zdziwiona po co mi on do szczęścia potrzebny. Kiedyś na pewno coś z nim zrobię - albo zrobię albo rozbiorę. Póki co stoi.
Jak się podoba?
Legenda nie umiera nigdy. | Różowy Składak - Zapraszam!
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 28-06-2014 01:04:18 przez wnusiu94.)
|
|
28-06-2014 00:57:10 |
|
|
Chmielu17
Praktykant

Liczba postów: 372
Imię: Ardian
Pojazd: Romet 100
|
RE: Romet Wigry 3 '85 by wnusiu94, czyli legenda nie umiera nigdy
Jaki on piękny... Przypomina mi się moje Wigry 3  . Pomaluj felgi na czerwono lub jasna zieleń, nałóż koraliki na koła, do tego beret na siedzenie i jedź się polansować takim naturalnym "szczurem".
PS.
Przynajmniej ja bym tak zrobił.
https://www.facebook.com/Zastava-Mediter...847651863/ - moja Zastava 1100p Mediteran
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 28-06-2014 19:58:11 przez Chmielu17.)
|
|
28-06-2014 19:56:39 |
|
|
Chmielu17
Praktykant

Liczba postów: 372
Imię: Ardian
Pojazd: Romet 100
|
RE: Romet Wigry 3 '85 by wnusiu94, czyli legenda nie umiera nigdy
Ciekawe jakby się prezentowały czerwone koła z oponą miodową? Wnusiu zrobiłbyś ten eksperyment  ? Bo te co tu widzę teraz opony z białym paskiem to chyba szmelc.
A tak trochę OT. Wiadomo w jakich latach montowano te miodowe opony? Bo korci mnie żeby do "73" takie zamontować  .
https://www.facebook.com/Zastava-Mediter...847651863/ - moja Zastava 1100p Mediteran
|
|
28-06-2014 21:50:12 |
|
|
Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości
|
|