Ocena wątku:
- 0 głosów - 0 średnio
- 1
- 2
- 3
- 4
- 5
[Ogar 200] Problemy z sprzęgłem i zapłonem.
|
Autor |
Wiadomość |
kondzio310
Kondziu
Liczba postów: 810
Imię: Konrad
Pojazd: Inny
|
RE: Problemy z sprzęgłem i zapłonem.
Jako pierwsze dajmy Sprzęgło,
na jedynce chodzi ciężej z powodu na przełożenia, a nie z powodu działania sprzęgła, Więc jeśli się nie da już wyregulować sprzęgła, no to trzeba spojrzeć na stan tarczy, albo można spróbować dołożyć kulke między popychacze, I spróbować regulować, jeśli nie pomoaga, no to pewnie tarcze, albo możesz srawdzić stan oleju, stan, czyli poziom i Jakość , olej co jakiś czas powinno się wymienić.
Punkt 2, zapłon:
Platyny się nie otwierają z powodu zbyt małej przerwy na przerywaczu, ale jak chcesz na szybko coś spróbować, to zapłon daj na środku ale bliżej lewej strony, i ustaw platynki na 0.35 mm ale nie w GMP, lecz w momencie gdy są najszerzej platyny rozwarte, bo to nie zawsze jest GMP!!, no i powinien odpalić, no i na świecy też 0.4 mm przerwy,
Szczerze sam patrzałem kiedyś jak to z tym zapłonem w 223 jest, otóz najważniejsza jest przerwa na platynach, bo wyprzedzenie zapłonu do odpalenie było mało ważne haha , nie ważne czy zapłon na maxa w lewo czy w prawo zawsze odpalił ,nie zawsze z kopa czasami przerywał, ale odpalił.
|
|
24-02-2014 18:29:50 |
|
|
Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości
|
|