Guetta! Tylko i wyłącznie, ewentualnie Avicii. W sumie to tylko tylu znam Nie wiem, czy chodzi tu o DJów robiących tylko łutututu na imprezach, czy takich robiących kawałki normalne puszczane w radiu i wszystkim znane. No ale się wypowiem żeby nie było.
David robi swoje autorskie kawałki, to mój osobisty faworyt. Ilekroć słucham, mam ciary. http://www.youtube.com/watch?v=JRfuAukYTKg
Ale też przerabia utwory innych. Tu jego wersja piosenki Snoop Dogga "Sweat", która zdobyła większą popularność niż oryginał http://www.youtube.com/watch?v=cV-5huBbne8
Guetta i Avicii robią to wszystko pod kogoś, jak Martin Garixx (czy jak mu tam) i DVBBS.
Oni to robią dla kasy nie dla przyjemności, oraz aby było dobre. Robią to tak żeby większość ludzi to słuchała "bo w radiu to puszczają" To że w radiach FM'owskich to puszczają to nie znaczy, że jest to dobre. Może znajdzie się jeden, dwa kawałki które są dobre. Lecz robi się za duży szum wokół jednego artysty i nie jest taki "unikatowy", im więcej zainteresowania tym bardziej musi się dostosowywać do publiczności, i tego czego chcą słuchać.
Koniecznie musi być DJ? Jeśli nie, to Macklemore rządzi Za Aviciim nie przepadam, chociaż jego ostatnie "Hey brother" przypadło mi do gustu Co do Davida Guetty - powiem tak, jego Memories jest (przynajmniej moim zdaniem) jego najbardziej udanym hitem , a z roku na rok nie było coraz lepiej, bo Play Hard średnio mi pod pasowało. Ostatnio wyczaiłem DJ-a Basto, utwór Again&Again - faktycznie można słuchać Again&Again Natomiast nie lubię gdy w radiu (w szczególności w radiu na E) słyszę przeróbkę utworu, który nigdy nie powinien być przerobiony :/ Nie wiem, może ktoś lubi słuchać naprawdę dobre hity, które przez taką przeróbkę, tzw. mix czy remix zostały nieźle (za przeproszeniem) spieprzone, utwory można przerabiać, ale nie wszystkie, jak usłyszałem w radiu E... przeróbkę MGMT Kids, to było mi szkoda słów, na to jak ktoś pokaleczył ten utwór Za dobrego DJa uważam Tiesto - naprawdę spoko, zwłaszcza jego starsze utwory Chociaż widzę, że ostatnio coś chicho się zrobiło o Gigi Diagostino, a szkoda bo to chyba najlepszy DJ jakiego znam
PS Zapomniałem o Afrojacku, który jest zresztą bardzo dobry
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 03-02-2014 01:10:55 przez Damian4570.)
Wg mnie Guetta szczyt popularności osiągnął jakoś na przełomie 2011/2012 roku. Po wydaniu wszystkich singli z "Nothing but the beat" skiepścił się i wydaje takie nie wiadomo co. Za to Avicii robi się coraz ciekawszy, zaczyna mieszać różne style z elektroniką, i to mi się podoba.
Tiesto też przyznam, jego bity ładnie gibią. Kto tu jeszcze... Calvin Harris, DJ Antoine... wszyscy słuchacze "Radia na E" wiedzą, o co chodzi. Jednak radia wiele tu dają, bo coś jest w tym, że absolutnie w ogóle nie kojarzę DJów wymienionych przez Barcela. Może jak się wsłucham, to zmienię upodobania
(03-02-2014 01:19:42)skuter007 napisał(a): Barcel za DJ Sequence masz piwo On ma teraz też fajny mix piosenki sexy papi czy jakoś tak. Stout ka ale linka nie wkleję, bo jestem na tablecie
Dj Sequence jest najlepszym polskim DJ przerabiającym utwory
TAITO, DNF, Vnalogic. Polscy Dj-e. Dzisiaj o 20 premierka od TAITO-What the heel słyszałem zapowiedź i już uważam to za najlepszy kawałek na polskim rynku muzycznym...
03-02-2014 11:03:10
1 osoba postawiła piwo romeciarz.1 za ten post:1 osoba postawiła piwo romeciarz.1 za ten post. rafalb59 (02-03-2014)
(03-02-2014 11:03:10)romeciarz.1 napisał(a): TAITO, DNF, Vnalogic. Polscy Dj-e. Dzisiaj o 20 premierka od TAITO-What the heel słyszałem zapowiedź i już uważam to za najlepszy kawałek na polskim rynku muzycznym...
Tajeto? Wg. mnie jego najlepszy kawałek to "Bounce!", a reszta już coraz gorzej.
(03-02-2014 11:03:10)romeciarz.1 napisał(a): TAITO, DNF, Vnalogic. Polscy Dj-e. Dzisiaj o 20 premierka od TAITO-What the heel słyszałem zapowiedź i już uważam to za najlepszy kawałek na polskim rynku muzycznym...
Tajeto? Wg. mnie jego najlepszy kawałek to "Bounce!", a reszta już coraz gorzej.
Bounce to jego ostatni kawałek, na codzień zajmuje się remixami. Już nie mogę się doczekać dwudziestej i premiery WHAT THE HEEL!!!
03-02-2014 16:15:32
1 osoba postawiła piwo romeciarz.1 za ten post:1 osoba postawiła piwo romeciarz.1 za ten post. rafalb59 (02-03-2014)
Forum by Tomasso94 2010 - 2023. Wszelkie prawa zastrzeżone.
Serwis wykorzystuje pliki cookies. Korzystanie z witryny oznacza zgodę na ich zapis i odczyt zgodnie z ustawieniami przeglądarki.