Nowa jawa
|
Autor |
Wiadomość |
Liki
Okiełznałem Pegaza :F
Liczba postów: 28
Imię: Bartek
Pojazd: Romet Komar
|
Nowa jawa
Ten co ujeżdża Pegaza !
Romet Ogar 200 85 r. ,,Pierwszy Romet "
Romet Komar 2375 79 r. ,,Pamiątka Rodzinna"
Był Romet Ogar 205 87 r. SPRZEDANY ZŁOM
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 23-12-2013 14:17:20 przez Liki.)
|
|
23-12-2013 14:12:37 |
|
|
nie_mientki
Pomocny użytkownik
Liczba postów: 6,375
Imię: Michał
Pojazd: Romet 50-T-1
|
|
23-12-2013 15:59:08 |
|
|
mikolaj.lukasik
Mechanik
Liczba postów: 1,181
Imię: mikolaj
Pojazd: Romet Komar
|
RE: Nowa jawa
(23-12-2013 16:00:45)szopen45 napisał(a): (23-12-2013 15:59:08)nie_mientki napisał(a): A co nowego i lepszego można ustrzelić w tej kwocie? Bo całkiem zielony jestem, nie mam kat. A i nie planuję póki co.
W tej kwocie to japońca kupisz fajnego i na paliwo zostanie oohohohohhohohohoo
nowego nie kupisz japonca ale myśle że bedzie jakiś zbyt na te jawa bardziej na wschodzie ale jakby zeszli z ceny że by to było tanie
Siedem cudów Gierka
1. nie było bezrobocia
2. mimo że nie było bezrobocia, nikt nic nie robił.
3. mimo że nikt nic nie robił, plan wykonywano w 150 procentach.
4. mimo że plan wykonywano w 150 procentach, nigdzie niczego nie było.
5. mimo że nigdzie niczego nie było, każdy wszystko miał.
6. mimo że każdy wszystko miał, wszyscy wszystko kradli.
7. mimo że wszyscy wszystko kradli, to co kradli, zawsze było.
Siedem cudów Tuska
1. jest bezrobocie.
2. mimo że jest bezrobocie, wszyscy pracują.
3. mimo że wszyscy pracują, plan nie jest wykonywany nawet w 10 procentach.
4. mimo że plan nie jest wykonywany nawet w 10 procentach, wszędzie wszystko jest.
5. mimo że wszędzie wszystko jest, nie wszyscy wszystko mają.
6. mimo że nie wszyscy wszystko mają, kradną głównie ci, co mają wszystko.
7. mimo że kradną głównie ci co mają wszystko, nie udaje się nikogo złapać i niczego odzyskać.
|
|
23-12-2013 16:12:41 |
|
|
Błażej
Zawodowiec
Liczba postów: 2,532
Imię: Błażej
Pojazd: Inny
|
(23-12-2013 15:59:08)nie_mientki napisał(a): A co nowego i lepszego można ustrzelić w tej kwocie? Bo całkiem zielony jestem, nie mam kat. A i nie planuję póki co.
Ceny zaczynają się już od 4 035 euro (równowartość 17 000 zł).
Nie masz kat. A a to przecież jawa 350.
Za 10 tysiaków kupisz piękny używany sprzęt lub nowe piękne chińskie motory
|
|
23-12-2013 17:34:29 |
|
|
Boszu
Bo na gumie, latać umie!
Liczba postów: 604
Imię: Jacek
Pojazd: Inny
|
Lol, najpierw nowe Romety, potem Nowe Simsony, a teraz i Nowe Jawy...
I ja o tych Jawach powiem tyle... Silnik Gówno! Chodź moment obrotowy nieziemski! A rama całkiem, całkiem. Chodź projekt tej sportowej wygląda jak z lat 80-90-tych. Cena?? 17 tyś?? Za nowy motocykl?? Daj za nowego Japońca 30 tyś to się przekonasz że 17 tyś to jednak nie wygórowana cena... Chodź co prawda, bardzo dobrego używanego Japońca kupić można już od 5 tyś... Co prawda, starego rocznikowo... Ale taka Yamaha XZ czy ZX posłuży jeszcze dobre 10 lat bez awaryjnie. Nawet wymieniać to tylko opony, bo jest Wał kardana w przypadku ZX i ogólnie tak dużo rozwiązań technicznych na elementy stałej wymiany. Że prawie nic się nie dokłada, tylko non stop paliwo leje i jeździ. I sam mam zamiar w przyszłości kupić ZX... Bez awaryjny, kultowy wygląd lat 80-90-tych w wersji Gamma. No i ogólnie "Yamaha".
|
|
23-12-2013 18:50:04 |
|
|
krzysiu1505
Technik
Liczba postów: 952
Imię: .
Pojazd: Romet Ogar 200
|
(23-12-2013 18:50:04)Boszu napisał(a): Lol, najpierw nowe Romety, potem Nowe Simsony, a teraz i Nowe Jawy...
I ja o tych Jawach powiem tyle... Silnik Gówno! Chodź moment obrotowy nieziemski! A rama całkiem, całkiem. Chodź projekt tej sportowej wygląda jak z lat 80-90-tych. Cena?? 17 tyś?? Za nowy motocykl?? Daj za nowego Japońca 30 tyś to się przekonasz że 17 tyś to jednak nie wygórowana cena... Chodź co prawda, bardzo dobrego używanego Japońca kupić można już od 5 tyś... Co prawda, starego rocznikowo... Ale taka Yamaha XZ czy ZX posłuży jeszcze dobre 10 lat bez awaryjnie. Nawet wymieniać to tylko opony, bo jest Wał kardana w przypadku ZX i ogólnie tak dużo rozwiązań technicznych na elementy stałej wymiany. Że prawie nic się nie dokłada, tylko non stop paliwo leje i jeździ. I sam mam zamiar w przyszłości kupić ZX... Bez awaryjny, kultowy wygląd lat 80-90-tych w wersji Gamma. No i ogólnie "Yamaha".
Te nowe Jawy to żadna nowość. Firma produkuje motocykle od początku lat 30 XX wieku do dziś, z przerwą tylko na II wojnę światową. A silnik wcale gówno nie jest. Nie wiem, czy poprawili kosz sprzęgłowy(TSka lubi je ukręcać), ale silnik ogólnie jest bezawaryjny, długowieczny, a jego jedyną większą wadą jest paliwożerność(przy czym to głównie u gimbusów jarających się że im ileśtam na jedynce jedzie)
Skład złomu w moim garażu:
- Simson S51B1-4 1983r
- Simson S51N/Electronic/Comfort(składak z 3 różnych) 1989r.
- Romet Ogar 200(motorower jutra: może jutro odpali) 1989r: sprzedany, oby trafił w dobre ręce
|
|
23-12-2013 20:59:43 |
|
|
Użytkownicy przeglądający ten wątek:
|
|