Pila Spalinowa Partner 401
|
Autor |
Wiadomość |
Boszu
Bo na gumie, latać umie!

Liczba postów: 604
Imię: Jacek
Pojazd: Inny
|
RE: Pila Spalinowa Partner 401
A ja powiem tyle, zmniejsz przerwę na świecy!  Też mam Partnerkę (cholerstwo nie piła, bo co chwilę coś w niej siada i co chwilę kupuje się nowe części, a do tego śrubki się odkręcają!)
I miałem ten sam problem... Nie chciała odpalać, o ustawiałem się gaźnika i w końcu odpalała, ale ciężko miała z pracą... W końcu, wykręciłem świecę aby obadać temat. Mój genialny brat, zrobił tam przerwę z 2mm! Po zmniejszeniu do przerwy jak w Ogarze zwykle nową świecę ustawiam, czyli 0,7mm piła odpala już dużo lepiej! Później zmniejszyłem tą przerwę jeszcze tak na oko, (myślę że ok. 0,3-0,5mm teraz jest) piła odpala bez najmniejszych problemów, mimo rozregulowanego nie co gaźnika i przedmuchu na krudźcu który jest pęknięty.
Tak że i tobie radzę, zmniejsz przerwę! Bo skoro świeca jest zalana, to znaczy że nie ma spalania! Bo gdyby była zła mieszanka nawet, to świeca powinna zostać sucha... A tak to jak każdy chyba wie, podczas gdy świeca dostaje kompresji, traci iskrę! Mimo iż na wolnym powietrzu ta iskra jest...
|
|
18-12-2013 05:44:36 |
|
|
bvb_2540
Majsterkowicz

Liczba postów: 37
Imię: Romet
Pojazd: Romet 50-T-1
|
ok spróbuje, ale dziś byłem u fachowca i powiedział mi że pierścień się zapiekł, i dlatego nie ma kompresji, i nie pali znaczy kompresja trochę jest, bo jak palec przytykam do tego co się wkręca świece, to jak podciągnę mocniej piłą to palec aż do góry skacze, ale mam jeszcze stihla to w stihlu to jak odpalam to muszę dobrze trzymać piłę bo tak ciężko bo kompresja dobra jest zmniejszyłem załapała piła, ale zgasła i zalewa ją cały czas pomóżcie, co zrobić że by nie zalewało świecy, ostatnio kręciłem przy gaźniku przy tym L, H i T kto zna się na ustawieniu niech pomoże albo jaka może być przyczyna zalewania
Mużyn na Jawie jedzie po trawie.
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 18-12-2013 18:48:47 przez Simon.)
|
|
18-12-2013 17:09:47 |
|
|
Boszu
Bo na gumie, latać umie!

|
Jak bawiłeś się ustawieniami L (dawki paliwa niskich obrotów), H (dawką paliwa na wysokich obrotach) i T (przepustnicą/niskimi obrotami) to radzę ci tylko oddać do naprawdę dobrego fachowca! (nie do fachowca który mówi że się zna, mimo iż nie robił nigdy patrnerki)
Sam nie zdziałasz! Ja, który jakieś już tam pojęcie o ustawianiu gaźników mam, miałem spore problemy w ogarnięciu ustawienia partnerki! Inną trzy piły, nie miałem problemów. Ale ustawiając partnerkę spaliłem więcej paliwa, niż przy cięciu drzewa.  Nawet mój wujek który już od bardzo dawna ścina drzewa i posiadał wiele różnych pił. Mówił mi że jeżeli uda mi się ustawić partnerkę, to stawia mi flaszkę.  I do dziś dnia nie udało mi się partkerki idealnie ustawić... Odpalać odpala, tnie ładnie... Ale na wolnych obrotach wariuje i gaśnie. I raz jej za mało paliwa, raz za dużo...
W skrócie, odpuść i jak pisałem oddaj do naprawdę dobrego fachowca!
I nie spamować mi na następny raz na FB!!! Bo jak mam czas, to odpiszę, nie mam, i tak nie odpiszę a spamowaniem można mnie jedynie wkurzyć że nie odpiszę wgl!
|
|
19-12-2013 01:19:27 |
|
|
Boszu
Bo na gumie, latać umie!

|
Pytaj się ty mnie, a ja ciebie... I w ten sposób, jak byś wykręcał po raczej nie obrót a 1/5 obrotu, to może mniej więcej uda ci się ją wyregulować.
Zresztą, próbuj... Ja od razu ci mówię że szansa na to że ci się uda, to raczej 1/1000...  Tym bardziej w twoim wieku, i z doświadczeniem zapewne nie mal zerowym...  Czyli w życiu ustawiłeś góra 10 gaźników. O ile o tyle...
|
|
19-12-2013 17:16:52 |
|
|
szopen45
060 POWER!

Liczba postów: 1,424
Imię: Patryk
Pojazd: Romet Ogar 200
|