Ocena wątku:
- 0 głosów - 0 średnio
- 1
- 2
- 3
- 4
- 5
[Ogar 200] Jakie łożyska do kół??
|
Autor |
Wiadomość |
MIREK.M2
Technik
Liczba postów: 896
Imię: Mirek
Pojazd: Romet Pony
|
|
07-12-2013 11:29:27 |
|
1 osoba postawiła piwo MIREK.M2 za ten post:1 osoba postawiła piwo MIREK.M2 za ten post.
Romeciarz351 (12-08-2013)
|
Damian4570
Zaawansowany hardware'owiec
Liczba postów: 1,305
Imię: Damian
Pojazd: Romet Kadet
|
|
07-12-2013 20:32:31 |
|
|
Boszu
Bo na gumie, latać umie!
Liczba postów: 604
Imię: Jacek
Pojazd: Inny
|
RE: Jakie łożyska do kół??
(07-12-2013 11:34:07)Oggórek napisał(a): A czasem ośki nie masz kszywej?:/
Ośka prościutka! Dawniej myślałem że to wina właśnie ośki, bo co prawda, miałem ośkę z naspawem. Czy jak to inaczej nazwać, po prostu była ob spawana i toczona. Bo były luzy... Ale zmieniłem tą ośkę i problem mimo to, nie ustąpił!
(07-12-2013 16:29:37)Stachu.G napisał(a): Może niszczysz łożyska przez ich nie poprawny montaż ?
Takie płukanie łożyska i władanie tam nowego smaru to też chory pomysł, kupujesz polskie łożyska kryte i nie ingerujesz już w ich smarowanie.
No chcąc założyć łożysko z innego koła, to muszę je jakoś wymontować?! A potem zamontować do swojego... I łożyska z jednej strony zawsze miałem kryte, a część od środkowej strony nie była kryta, które miałem. I jak nie były, to nakładałem nowy smar, lub jeżeli był jakiś piasek to czyściłem i dopiero wtedy nakładałem nowy smar i składałem, oczywiście odkrytą częścią do środka, tak żeby nic się tam nie dostało...
I nie jest to wina raczej niczego innego, jak słaba ich wytrzymałość... Bo i koło nawet zmieniane miałem... I też różnicy nie ma... Po prostu przeciążenia od stuntu są zbyt duże, i nie wytrzymują... :/
|
|
08-12-2013 11:41:24 |
|
|
Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości
|
|