Benzer WS 50 czy Romet Chart 210?
|
Autor |
Wiadomość |
wolnyyykubaaa
Nowy
Liczba postów: 68
Imię: Kuba
Pojazd: Romet Ogar 205
|
RE: Benzer WS 50 czy Romet Chart 210?
Moim zdaniem zadajesz głupie pytanie ponieważ to forum rometów i każdy poleci ci rometa
A tak serio to za 2500 wyrwiesz rieju rs2, nsr50/80, gpr 50 to starsze z okrągłymi lampami, aprilie rx50, tzr starszą
no i ewentualnie simsona za 1500 a 1000 remont W charta bym się nie pakował bo mało części jest do niego i jakichś powalających osiągów nie ma, simson co prawda też ale za 500 zł przerobisz go na 70/4/3 a wtedy nieźle kopie
Te chinczyki są słabe ale napewno mniej awaryjne niż ogary itp Bo jazda na Romecie to rosyjska ruletka Nie jestem zwolennikiem chinoli dlatego lepiej wybierz coś z tych co wypisałem AM6 to dobry silnik
http://www.chlopcyrometowcy.pl/showthread.php?tid=19767 Moje cudo <3 Jeśli dałem dobrą radę kliknij "POMÓGŁ"
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 24-11-2013 22:32:55 przez wolnyyykubaaa.)
|
|
24-11-2013 22:29:39 |
|
|
Bocian97
Przyszły Technik Agrobiznesu :)
Liczba postów: 309
Imię: Adrian
Pojazd: Inny
|
|
24-11-2013 22:33:04 |
|
|
Dolan
Nowy
Liczba postów: 67
Imię: Artur
Pojazd: Romet Pony
|
No po ostatnich moich remontach, to się trochę boję zabierać za remonty. Już 2 razy mi się pony zapaliła , kolega ma benzera ws 50 \ 125 (ok 18 km) więc moc jest
Wolał bym coś takiego szosowego, a nie motorower pod ścigacza gdzie będę miał jaja pod brodą.
W remont nie chcę się pakować. Wolę coś dobrego, Ta aprilla całkiem fajna jest , czekam na inne propozycje .
Motorowery wolę troszkę starsze, ale z nowszych też się znajdzie kilka fajnych
|
|
24-11-2013 22:44:41 |
|
|
wolnyyykubaaa
Nowy
Liczba postów: 68
Imię: Kuba
Pojazd: Romet Ogar 205
|
aprilia mx 50 jest na szosowych oponach ale droższa Mam podobny problem Mam 3000zł i chcę coś kupić jeszcze są jakieś suzuki rg(brzydkie jak noc). Derbi senda też wyrwiesz po okazji A z mocą tego chinola przesadziłeś Chińska 125 w 4t ma 14km max Ogólnie bierz coś z minarelli albo am6
http://www.chlopcyrometowcy.pl/showthread.php?tid=19767 Moje cudo <3 Jeśli dałem dobrą radę kliknij "POMÓGŁ"
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 24-11-2013 22:54:43 przez wolnyyykubaaa.)
|
|
24-11-2013 22:54:18 |
|
|
krzysiu1505
Technik
Liczba postów: 952
Imię: .
Pojazd: Romet Ogar 200
|
chcesz lać i jeździć: chinol, chcesz zmieszać, lać i jeździć: chart, jak chcesz się nie martwić o dostęp do części: simson. Przy czym, kupując charta, simsona czy inny, starszy pojazd, najlepiej tak jak koledzy wcześniej pisali, kupić coś do remontu, i samemu wyremontować, bo przynajmniej będziesz wiedzieć, co w nim siedzi. A chińca, to najlepiej nowego: o ile nic nie będziesz ruszać, do końca gwarancji jeździsz bez większych awarii, a jak będziesz przy tym grzebać, to się zacznie sypać
Skład złomu w moim garażu:
- Simson S51B1-4 1983r
- Simson S51N/Electronic/Comfort(składak z 3 różnych) 1989r.
- Romet Ogar 200(motorower jutra: może jutro odpali) 1989r: sprzedany, oby trafił w dobre ręce
|
|
25-11-2013 15:31:55 |
|
|
chart21050
4t-Master
Liczba postów: 1,002
Imię: Konrad
Pojazd: Romet Chart
|
(25-11-2013 15:31:55)krzysiu1505 napisał(a): chcesz lać i jeździć: chinol, chcesz zmieszać, lać i jeździć: chart, jak chcesz się nie martwić o dostęp do części: simson. Przy czym, kupując charta, simsona czy inny, starszy pojazd, najlepiej tak jak koledzy wcześniej pisali, kupić coś do remontu, i samemu wyremontować, bo przynajmniej będziesz wiedzieć, co w nim siedzi. A chińca, to najlepiej nowego: o ile nic nie będziesz ruszać, do końca gwarancji jeździsz bez większych awarii, a jak będziesz przy tym grzebać, to się zacznie sypać
A ty znowu swoje, jak nie umiesz naprawiać i spartaczysz to każdy sprzęt ci się rozwali. Uwaliłeś się tych chińczyków jak nie wiadomo co. A zacznie się zapewne sypać jak ty się dotkniesz bo z twoich postów wynika że nie masz pojęcia
A co do tematu Jak chcesz jeździć klasykiem bierz Simka, Charta ( wsadzisz kasy to będzie jeździł ) ale czasu nie zatrzymasz wszystko kiedyś będzie wymagać remontu czy chinol czy Simson. Jak chcesz od razu mieć z bani 15-20 tyś bez dotykania prócz regulacji zaworów, to bierz Benzera/GB/Ws czy co tam chcesz. Jak chcesz od początku się zacząć bawić to bierz Simsona/Charta zawsze będziesz miał zajęcie Swoją drogą miałem i China i Charta. Ogólnie Rometa dobrze wspominam, ale Gb mi się lepiej jeździ. po prostu żeby ci ten simson się nie psuł będziesz musiał mu poświęcić sporo czasu, ale i tak zapewne wszystkich drobnostek nie wyeliminujesz. Kupisz sb tego chińczyka, będziesz sobie jeździł, wrazie czego części tanie, dużo możliwości tuningu,Fajny wygląd, małe spalanie. Tylko lać i jeździć. Masz od razu instalacje 12v i dobre ładowanie Będziesz dbał to pojeździsz sporo Ale jak się nie miało a się gada bo kolega miał i coś tam, to potem jest opinia na chinole taka jaka jest.....
|
|
25-11-2013 17:50:16 |
|
|
Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości
|
|