przerejestrowanie motoru bez oc i przeglądu.
|
Autor |
Wiadomość |
Błażej
Zawodowiec
Liczba postów: 2,532
Imię: Błażej
Pojazd: Inny
|
RE: przerejestrowanie motoru bez oc i przeglądu.
(31-12-2013 12:33:14)Cykada napisał(a): A jak nie zarejestrowałem w dniu zakupu, to ujdzie czy muszę przepisać umowę?
I jeśli już zapłacę OC, a nie mam ważnego przeglądu mogę jechać na motorowerze na stacje na kołach?
I kolejna sprawa, po zapłaceniu oc pojadę na przegląd, podbije mi w dowodzie, później pojadę przerejestrować i dostanę nowy dowód to nie będę miał przeglądu wbitego w nowy dowód, jak to jest?
Nic nie przepisujesz. Masz umowę, masz dowód to idź do PZU albo czego tam chcesz i załóż polisę (ubezpieczenie oc)
Jak masz OC to jedź sobie na przegląd bo i tak prawdopodobieństwo, że Cię złapią jest niewielkie
Dostaniesz nowy dowód a przegląd czy bedziesz miał wbity w stary dowód czy bedziesz miał na kartce to w WK- wydziale komunikacji oni wbiją Ci przegląd do dowodu.
|
|
31-12-2013 12:38:48 |
|
|
Cykada
Uczeń
Liczba postów: 196
Imię: Mateusz
Pojazd: Inny
|
RE: przerejestrowanie motoru bez oc i przeglądu.
Dobra dzięki za info, ale jest jeszcze jedna kwestia.
Z motorowerem dostałem 2 umowy ( jedną starą, jedną moją) znaczy motorower jest nadal zarejestrowany na osobę która widnieje w dowodzie. Ale śledząc nazwiska brakuje mi jedna umowa, hmm.... wytłumaczę to tak: osoba która widnieje na dowodzie to A, B/C to kolejni właściciele którzy nie przerejestrowali pojazdu na siebie, D to ja.
Posiadam umowę A-B i C-D, ale brakuje mi umowy B-C- mam nadzieje że wszyscy nadążają
Moje pytanie jest takie: czy mogę po prostu przepisać umowę i zrobić ze ja kupiłem od właściciela który jest na dowodzie- czyli A-D? Bo teoretycznie tamci nie byli w żadnej ewidencji. Nie będzie problemu w WK?
|
|
02-01-2014 19:03:49 |
|
|
Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości
|
|