Witam Wszystkich na forum.
Jestem tutaj aktywny od niedawna, dziś postanowiłem przedstawić swoją maszynę, którą jest ''Czarna Strzała'' czyli motocykl WSK M21W2 z 1973 roku. Kupiłem ją w 2012 roku, dokładnie 27 sierpnia, najszczęśliwszy dzień w moim życiu :), Motocykl jak się okazało był w niezłym stanie, lecz lakier wymagał odświeżenia, chormy jeszcze w niezłym stanie co mnie bardzo ucieszyło. Na dodatek starszy Pan powiedział ''poczekajcie chwileczkę tutaj zaraz coś przyniosę''. I przyniósł, ''Instrukcję obsługi i napraw bieżących'' a w niej wszystkie schematy jakie dostał w fabryce, czyli: ''schemat smarowania'',''Przepisy obsługi Akumulatorów Motocyklowych'' rysunek z ''przekrojem silnika W2B''. Oraz w drugiej ręce: ''Książeczkę Gwarancyjną'' !oraz dowód rejestracyjny Wszystko z tego motocykla :), dodatkowo dodał jeszcze nową cewkę, oponę do tyłu, łańcuszek sprzęgła nowy z PRL, i tarczę sprzęgłowe także nowe z PRL-u. Zapakowaliśmy ''Motór'' do samochodu odjechaliśmy, wróciliśmy do domu. Na następny dzień odpaliliśmy motocykl, odpalił za 15 i pracował ! :D, zgasiliśmy i na następny dzień zabraliśmy się za rozkręcanie, wszystko rozkręciliśmy w drobny mak, porobiliśmy co trzeba i na wiosnę skręciliśmy motocykl. Postanowiłem że motocykl będzie miał żólte blachy i ten pomysł zrealizowałem. Niedawno byliśmy z odwiedzinami u pana od którego kupiliśmy motocykl, był zachwycony jego stanem i nawet dał się namówić na przejażdżkę.
Dziś motocykl ma 11.714 km na liczniku, w dniu zakupu miał 11.013 km i sprawuję się znakomicie jeszcze nigdy nie zawiódł, oby tak dalej :-) . Jeszcze może napiszę dlaczego akurat ten model ?, otóż za kawalera mój tata miał dokładnie taki sam motocykl, też z 1973 roku który ukradli mu z pod bloku :-( po latach tata odzyskał swój motocykl (no może nie dokładnie ten sam ) i jest bardzo zadowolony, sam z resztą włożył dużo pracy żeby ten motocykl wyglądał jak ten jego, sprzed lat :), w załącznikach fotki motocykla. Pozdrawiam Was i Wasze Maszyny.
P.S zapomniałem dodać że motocykl oryginalnie nie posiadał kierunkowskazów, ale ze względu na wygodę użytkowania je zamontowałem, ale sa one zamocowane tak że w każdej chwili można powrócić do pełnego oryginału bez konieczności łatania jakiś wierconych dziur ;)
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 30-10-2013 21:54:13 przez nusiu.)
30-10-2013 21:52:36
1 osoba postawiła piwo nusiu za ten post:1 osoba postawiła piwo nusiu za ten post. Magister (10-30-2013)
szanuje, szanuje jak bym nie miał szanować to bym kupił nowego ''kibla'' z Tesco a nie porządną WSK-ę
Widzę że WSK się spodobała , dodać zdjęcie Komarka ?
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 30-10-2013 22:08:30 przez nusiu.)
ale śliczna wsk widziałem ją na fb jestem adminem strony Motoryzacja z PRL-u jest the best na fb czy moge ją wstawić bo jest prześliczna ?
Siedem cudów Gierka
1. nie było bezrobocia
2. mimo że nie było bezrobocia, nikt nic nie robił.
3. mimo że nikt nic nie robił, plan wykonywano w 150 procentach.
4. mimo że plan wykonywano w 150 procentach, nigdzie niczego nie było.
5. mimo że nigdzie niczego nie było, każdy wszystko miał.
6. mimo że każdy wszystko miał, wszyscy wszystko kradli.
7. mimo że wszyscy wszystko kradli, to co kradli, zawsze było.
Siedem cudów Tuska
1. jest bezrobocie.
2. mimo że jest bezrobocie, wszyscy pracują.
3. mimo że wszyscy pracują, plan nie jest wykonywany nawet w 10 procentach.
4. mimo że plan nie jest wykonywany nawet w 10 procentach, wszędzie wszystko jest.
5. mimo że wszędzie wszystko jest, nie wszyscy wszystko mają.
6. mimo że nie wszyscy wszystko mają, kradną głównie ci, co mają wszystko.
7. mimo że kradną głównie ci co mają wszystko, nie udaje się nikogo złapać i niczego odzyskać.
Mikołaj Łukasik też jestem adminem tej stronki Xddddd, Rakso dla jasności Xdd
do pana Hubinho każda WSK ma silnik W-2, wyjaśnie skróty W czyli pierwsza litera nazwiska inż. Wiatraka który stworzył ten silnik a 2 to że drugi model silnika o pojemności 175ccm, a modele silników to 059 i 060, ta ma silnik 059 (już nie ma napisu Wiatr na klapie od strony kopniaka)
Forum by Tomasso94 2010 - 2023. Wszelkie prawa zastrzeżone.
Serwis wykorzystuje pliki cookies. Korzystanie z witryny oznacza zgodę na ich zapis i odczyt zgodnie z ustawieniami przeglądarki.