sprzedaż motoroweru jak to zrobić ?
|
Autor |
Wiadomość |
nie_mientki
Pomocny użytkownik
Liczba postów: 6,375
Imię: Michał
Pojazd: Romet 50-T-1
|
RE: sprzedaż motoroweru jak to zrobić ?
(22-09-2012 20:59:14)Marwerick napisał(a): a jeśli bym chcaił oddać go na złom to te dokumenty wystarczą żeby urząd się nie czepiał
Jeśli chcesz tylko oddać na złom, to wystarczy na skupie podpisać papier że złom nie jest kradziony i tyle. Standardowa procedura. I bardzo możliwe że urząd nie będzie Cię poszukiwał.
Gorzej jeśli chcesz oddać pojazd do kasacji. Wtedy musisz wyrejestrować go pokazując papiery ze stacji demontażu. Długa droga, musisz zapłacić drobną opłatę(około 20zł). I bez sensu.
Skoro ma papiery to nie sprzedawaj na złom. Poszukiwany towar. Nie urywaj kurze złotych jaj.
KLIKNIJ TUTAJ I POMÓŻ W OPŁACENIU SERWERA !
|
|
25-09-2012 17:15:28 |
|
|
nie_mientki
Pomocny użytkownik
Liczba postów: 6,375
Imię: Michał
Pojazd: Romet 50-T-1
|
|
25-09-2012 17:22:18 |
|
|
Irek
-----
Liczba postów: 1,410
Imię: .
Pojazd: Inny
|
RE: sprzedaż motoroweru jak to zrobić ?
(22-09-2012 20:59:14)Marwerick napisał(a): a jeśli bym chcaił oddać go na złom to te dokumenty wystarczą żeby urząd się nie czepiał
Ja jak wywalałem komara i kilka ram to zawsze rozbierałem żeby podejrzeń nie było. Kartery i piasty kół na alu żeby więcej zarobić.
A tak to starczy uciąć część główki z numerami lub oderwać tabliczke jeśli numery są tylko na tabliczce jak choćby w jawce
(25-09-2012 22:22:13)Semmao napisał(a): Jeżeli motor był zarejestrowany na wuja to problemu nie ma, przy przerejestrowaniu dołączasz pismo, że dowód zaginął i tyle. Zdajesz starą tablicę z umową KS i tym wnioskiem w WK. Tylko musisz być pewien w 100%, że Jawka na wujka była zarejestrowana.
Nic z tych rzeczy.
Motorower musisz przejść przegląd i dopiero wtedy wujek OSOBIŚCIE musi wypełnić podanie o zagubieniu dowodu, zapłacić i poczekać na twardy dowód (ok 2tyg, sam dowód ok 70zł ale jak już zapłaci to trzeba odebrać bo miękki to tylko na 1 mies) Możesz to zrobić za niego ale musisz mieć podpisane przez niego pełnomocnictwo . Ostatnio jak byłem w WK rejestrować auto na ojca bo ten czasu nie miał to musiałem mieć jego pełnomocnictwo (druk do pobrania w WK) bo inaczej nie ma gadania i wtedy możecie spisać umowe którą przed zarejestrowaniem musisz podbić w skarbówce
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 26-09-2012 09:10:29 przez Irek.)
|
|
26-09-2012 09:01:56 |
|
|
Użytkownicy przeglądający ten wątek: 2 gości
|
|