Pierwszy pojazd "Bartka", czyli Romet Ogar 200
|
Autor |
Wiadomość |
bartek66977
Fan FSO
Liczba postów: 518
Imię: Bartek
Pojazd: Romet Ogar 200
|
RE: Pierwszy pojazd "Bartka", czyli Romet Ogar 200
|
|
01-09-2012 20:29:27 |
|
|
komarinho
długodystansowiec
Liczba postów: 552
Imię: Paweł
Pojazd: Romet Ogar 200
|
(01-09-2012 10:06:11)Rudy102 napisał(a): Koła nie wyjmie ale przetnie to nożycami ukrytymi pod kurtką.
mhm, nożycami ukrytymi pod kurtką.... hahahah ostanio u mnie w komarku miałem założone takie zabezbieczenie pod siedzeniem, zapięte, tam jeździło. No ale pech chciał że po którymś użyciu zgubiłem kluczyk, a że nie chciało mi się odkręcać siedzenia, bo kluczyka i tak pewnie bym nie znalazł postanowiłem to przeciąć. Uwierz mi. Nożyce... Sekator o ramionach długości 1m jedyne co to tą gumę przeciął. Męczyłem się potem dalej przecinakiem do drucików (podobny do kombinerek), ale nie dało rady. Ale ! Wpadłem na genialny pomysł. Komara blisko imadła, wąż w imadło, dłuto, młotek, 5 puknięć i po sprawie. Ale chyba nikt tego nie urypie pod blokiem. Także zabezpieczenie w miare bezpieczne, bo żeby się tego w miarę szybko i elegancko pozbyć, pasowało by z fleksem chodzić, co i tak jest głośne i niedobre rozwiązanie dla złodzieja.
No trochę się rozpisałem, ale mam nadzieje że Rudy temat ci wyczerpałem. Japa
|
|
03-09-2012 23:11:01 |
|
|
Rudy102
ASSKICKER
Liczba postów: 618
Imię: Paweł
Pojazd: Inny
|
(03-09-2012 23:11:01)komarinho napisał(a): (01-09-2012 10:06:11)Rudy102 napisał(a): Koła nie wyjmie ale przetnie to nożycami ukrytymi pod kurtką.
mhm, nożycami ukrytymi pod kurtką.... hahahah ostanio u mnie w komarku miałem założone takie zabezbieczenie pod siedzeniem, zapięte, tam jeździło. No ale pech chciał że po którymś użyciu zgubiłem kluczyk, a że nie chciało mi się odkręcać siedzenia, bo kluczyka i tak pewnie bym nie znalazł postanowiłem to przeciąć. Uwierz mi. Nożyce... Sekator o ramionach długości 1m jedyne co to tą gumę przeciął. Męczyłem się potem dalej przecinakiem do drucików (podobny do kombinerek), ale nie dało rady. Ale ! Wpadłem na genialny pomysł. Komara blisko imadła, wąż w imadło, dłuto, młotek, 5 puknięć i po sprawie. Ale chyba nikt tego nie urypie pod blokiem. Także zabezpieczenie w miare bezpieczne, bo żeby się tego w miarę szybko i elegancko pozbyć, pasowało by z fleksem chodzić, co i tak jest głośne i niedobre rozwiązanie dla złodzieja.
No trochę się rozpisałem, ale mam nadzieje że Rudy temat ci wyczerpałem. Japa
Widocznie nigdy nie widziałeś prawdziwego złodzieja. Chłopcze. Oni potrafią wszystko tego ogara z tą blokadą by w 5 min zwineli. Najskuteczniejsza jest łańcuchowa i U-lock.
|
|
04-09-2012 16:52:29 |
|
|
Marwerick
Mechanik
Liczba postów: 1,866
Imię: Zbigniew
Pojazd: Inny
|