Komar od Starszego Pana
|
Autor |
Wiadomość |
nie_mientki
Pomocny użytkownik
Liczba postów: 6,375
Imię: Michał
Pojazd: Romet 50-T-1
|
|
03-09-2012 22:49:28 |
|
|
Irek
-----
Liczba postów: 1,410
Imię: .
Pojazd: Inny
|
RE: Komar od Starszego Pana
Rejestrowałem ostatnio auto i Zetke na ojca ... sprawa wyglądała tak że musiałem jechać do ojca do pracy po jego dowód osobisty i podpis pod pełnomocnictwem , inaczej nie ma gadania nie zarejestrują . Jeszcze rok temu takich ekscesów nie robili
Osobiście też sie pytałem i wniosek o zagubieniu właściciel musi sam dostarczyć lub osoba do tego uprawniona .
Druki pełnomocnictwa do wzięcia w WK
Także jak coś z tego ma być musisz wziąść druk pełnomocnictwa, jechać do poprzedniego właściciela, wziąść od niego dowód osobisty, musi Ci także podpisać pełnomocnictwo . Wtedy w WK wydadzą Ci miękki dowód. I na podstawie tego dowodu piszesz umowe, robisz przegląd , zakładasz polise OC i dopiero zarejestrujesz . Jak nie masz 18 lat masz kłopot, musisz rodziców w to mieszać, na nich musi być wypisane pełnomocnictwo i latać z nimi od owego dziadka do Wydziału . Ewentualnie wziąść dziadka w auto zawieźć do WK i tyle, no i oczywiscie dać mu choć za taką fatyge 50-100 zł żeby miał na swoje potrzeby
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 05-09-2012 19:28:04 przez Irek.)
|
|
05-09-2012 19:22:24 |
|
1 osoba postawiła piwo Irek za ten post:1 osoba postawiła piwo Irek za ten post.
MOTÓRZYSTA (09-05-2012)
|
Użytkownicy przeglądający ten wątek: 3 gości
|
|