Romet Chart 211 Błażeja
|
Autor |
Wiadomość |
Błażej
Zawodowiec
Liczba postów: 2,532
Imię: Błażej
Pojazd: Inny
|
RE: Romet Chart 211 Błażeja
Mam, ale nie sprzedaję nic bo planuję jeszcze jednego charta z czasem zrobić.
Dziś dekielek gaźnika został naprawiony. Za 10 minut charta wynieśliśmy z piwnicy i został odpalony po zalaniu 4 litrów benzyny oraz 130 ml oleju z racji docierania. Silnik zagadał za 4 kopem a pracował odpowiednio dopiero za 7.
Po odpaleniu nie działało przednie światło, zdjąłem klosz i przepiąłem przewody. Żarówka raz świeciła, raz nie. Wymieniłem oprawkę i żarówkę z innej lampy i działa Wniosek. Uszkodzona żarówka i źle podłączone przewody.
Opony, ani przednia ani tylna nie weszła porządnie w felgę i obie mają bicie góra- dół. Trzeba płynu do naczyń i jakoś osadzić opony na rantach felgi. Muszę dorobić z jakiegoś starego wkrętaka jakiś przyrząd, który mi pomoże.
Także jeszcze z 3 godziny i chart będzie gotowy do drogi !
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 28-08-2012 22:02:48 przez Błażej.)
|
|
28-08-2012 22:01:03 |
|
|
Błażej
Zawodowiec
|
RE: Romet Chart 211 Błażeja
Już wszystko zrobione
trzeba bardzo dużo płynu do naczyń typu ludwik. Smarujemy ranty, wcześniej spuszczając powietrze do zera. Obficie wysmarowane ranty felgi i opony to bardzo ważna rzecz.
Ważne. Nie żałować płynu !
Po czym pompujemy oponę na kamień. U mnie to 3 bary. Nie wiem ile w innych sprzętach. Ważne, aby była twarda. Im więcej napompujesz tym bardziej dętka zwiększy objętość i opona wskoczy na miejsce
Opona wskakując na swoje miejsca tam gdzie nie chciała pięknie "wyrzyguje" cały płyn. Wycieramy felgę i w drogę !
Mam idealnie prowadzącego się charta !
Na sucho pompowanie nic by nie dało, wręcz mogła by eksplodować dętka. Na sucho to nie robota.
UWAGA nie wolno smarować olejem !!!! TYLKO PŁYN DO NACZYŃ albo mydło w płynie
Ponadto charcik został wyregulowany. Od sprzęgła po gaźnik i pracuje jak przystało na sprzęt ode mnie. NIE MA LIPY !
Jeżeli nic mi nie wypadnie to jutro lecę robić zdjęcia charcikowi i w drogę internetu leci.
Wydaję mi się, że 211 sprzeda się.
|
|
29-08-2012 21:59:33 |
|
|
Błażej
Zawodowiec
|