OGAR 200 wprost od Feiro
|
Autor |
Wiadomość |
Feiro
Typ Homemade
Liczba postów: 516
Imię: Martin
Pojazd: Romet Pony
|
RE: OGAR 200 wprost od Feiro
(12-08-2012 12:49:25)michax napisał(a): Kup sobie org cylek i daj do szlifu a nie kupuj tych chińskich badziewi
Spokojnie, tych pseudo oryginałów z allegro nawet za 10zł bym nie wziął.
Co fakt to fakt to 19" kółko z tyłu troszkę straszy, ale za to v-max w górę Kiedyś na pewno będzie oryginał, ale na razie ważniejsze rzeczy są do roboty.
O 14 jadę do kolegi ponieważ mówił że ma coś taili do tego silnika więc na pewno coś wybiorę, pewne jest to że biorę od niego króciec.
Kolorek będę zmieniał ponieważ ten do mnie jakoś nie przemawia a poza tym:
Feiro robi raz a porządnie
Tutaj nie ma fuszerki. Skoro kupiłem sobie motorower dla siebie to będzie on rozłozony, malowany i odnawiany przeze mnie tak abym był pewny tego na czym jeżdżę.
Ref:.
To jest moje miasto. (haha)
Podaj swoje hasło. (haha)
Rozsuńcie się samochody. (haha)
Oddajcie cześć OGAROWI. (haha)
Nastała nowa dynastia. (haha)
Zrodziła się nowa kasta (haha)
ROMET OGAR i basta ! (haha)
Nowy król tego miasta!
|
|
12-08-2012 13:29:24 |
|
|
Feiro
Typ Homemade
|
Mmmm to lubię... Po zakupach rachunek na 120zł... to jest to.... Ale jestem bardzo zadowolony z tego że aby łańcuszek sprzęgła czeski.
Foto tego "niczego" a takiego drogiego(oczywiście kartery moje )...:
Dzisiaj pracowity dzionek miałem. Od rana rozebrałem, wyczyściłem i złożyłem silnik, wypucowałem trochę ramę i przemalowałem plastiki szprejem znanym z mojej motorynki(to co szprej potrafi http://www.chlopcyrometowcy.pl/showthrea...975&page=4 ).
Jutro biorę się za hamulce-wymiana okładzin. Ponieważ układ hamulcowy jest najważniejszym elementem motocykla decydującym często o życiu lub śmierci musi być on wykonany starannie, porządnie i bez pośpiechu. Jutro pod wieczór powinienem napisać poradnik jak to zrobić, tak że polecam czekać.
Oprócz tego dokładna regulacja silnika, sprzęgło, zapłon, gaźnik.
Silnik mam w pełni odblokowany- dysze 68, 38, podcięte kolanko, odblokowany króciec tak więc jak się przyłożę powinno być przyzwoicie.
Ze względu na wydatki na silnik na razie nie zmieniam lakieru, lecz muszę to zrobić i tak ponieważ muszę założyć nowy bak a nie opłaca mi się tyrać do mieszalni aby namieszali mi specjalnie 200ml farby na pomalowanie baku. Ogarek ze względu na właśnie środki powoli będzie dążyć do perfekcji, ale w końcu ją uzyska.
Teraz troszkę zdjęć z dzisiaj:
(skrzynia korbowa tuż po rozebraniu)
(simering pod zębatką wału)
(wypucowane karterki, bo jak składać to tylko w czystości)
(skrzynia przy składaniu)
Nowy król tego miasta!
|
|
14-08-2012 00:37:32 |
|
|
michax
Mechanik
Liczba postów: 44
Imię: Michał
Pojazd: Inny
|
|
14-08-2012 08:27:30 |
|
|
Feiro
Typ Homemade
|
Paweł: Czy czeski tego nie wiem, ale domyślam się że tak.
Bartek: PW zaraz idzie
silnik pali od pierwszego ale muszę kupić nowy gaźnik ponieważ obecny ma wyrobiony rozpylacz co skutkuje bardzo dużym pluciem mieszanki. I odpowiadam na najbliższe pytanie: Tak, regulowałem gaźnik i nie pomaga.
Wczoraj, bo już dwadzieścia po dwunastej, było święto więc przestój, ale na dzisiaj plan jest taki: zrobić okładziny przedniego hamulca+poradnik na forum, założyć linkę przedniego hamulca, wymienić instalację elektryczną.
Przy Ogim na razie leciutko wrzucam na luz ponieważ remontuję właśnie Komara 2350 od sąsiada a Komar ważniejszy bo jego naprawiam za pieniądze a nie dla przyjemności. Oczywiście łatwo się domyśleć na co przeznaczę kasę...
Zdjątko komarzycy w stanie nie ruszanym od 5 lat:
Nowy król tego miasta!
|
|