Ocena wątku:
- 1 głosów - 1 średnio
- 1
- 2
- 3
- 4
- 5
[Pony] Brak mocy
|
Autor |
Wiadomość |
Filipsky
Nowy
Liczba postów: 2
Imię: Filip
Pojazd: Romet Pony
|
[Pony] Brak mocy
Witam Chłopcy Rometowcy!
Mój debiut na forum rozpoczynam problemem technicznym. Sprowadza on się do mojej motorynki. Po siedmiu latach, spędzonych w garażu, postanowiłem podarować mojej motorynce drugie życie. Po kilku miesiącach prac udało się ją złożyć, ale mam problemy z ustawieniem obrotów. Romecik odpala i gaśnie. Jednak gdy odpalam na pych to po kilku kaszlnięciach silnik pracuje w miarę poprawnie, można nią jechać. Są momenty, w których problem wraca, wtedy brak mocy powoduje że ciężko jest podjechać pod górkę. No i gdy ruszam manetką silnik się dławi. Gaźnik mam nowy, kranik nowy, filtr paliwa, świeca-nowa, bak czysty. Podejrzewam iskrownik, chciałbym wymienić cały, no ale to jest wydatek kilku złotych..
Mam nadzieję, że mnie zrozumiecie
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 10-08-2012 01:19:19 przez Filipsky.)
|
|
10-08-2012 01:17:00 |
|
|
mati123307
Praktykant
Liczba postów: 412
Imię: Mateusz
Pojazd: Inny
|
|
10-08-2012 10:41:00 |
|
1 osoba postawiła piwo mati123307 za ten post:1 osoba postawiła piwo mati123307 za ten post.
Filipsky (08-14-2012)
|
Filipsky
Nowy
Liczba postów: 2
Imię: Filip
Pojazd: Romet Pony
|
RE: [Pony] Brak mocy
Czołem Panowie!
Udało się. Z wielkim trudem ale się udało. Wyregulowałem swoją motorynkę. Faktycznie przyczyną okazał się gaźnik i zapłon. W gaźniku ustawiłem iglicę na środkową wartość, a śrubkę regulacji obrotów- zakręciłem ma maksa i dałem pół obrotu w lewo. Miałem problem z linką do gazu, której pancerz nie chodził w nakrętkę gaźnika, przez co nią miotało. Nie wiem dlaczego oryginalna linka do komara nie pasuje do motorynki- jest za długa (chyba,że ja coś źle robię). Wymyśliłem więc, że starą linkę przytrzymam dzięki śrubom, które mocują zbiornik żeby one trzymały pancerz w pozycji pionowej do gaźnika. Teraz ona się nie rusza na prawo i lewo.
Romantyczną jazdę przerwała jedynie pęknięta dętka w tylnym kole.
Dzięki za pomoc Panowie!
|
|
14-08-2012 14:52:01 |
|
|
Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości
|
|