Romet Kadet m780 V.S Romet Ogar 200
|
Autor |
Wiadomość |
Irek
-----

Liczba postów: 1,410
Imię: .
Pojazd: Inny
|
RE: Romet Kadet m780 V.S Romet Ogar 200
(16-07-2012 16:50:46)Marvin2010 napisał(a): Cytat:kadet lepszy daj se spokoj z ogarem Nawet irek mowi ze w czeskie nie wierzy
Irek nie wierzy we wszystko co miał i co popsuł.
Ekspert sie znalazł... przejdź przez 22 motory jak ja i zrób żeby jeździł to pogadamy . Góra 2 motory miałeś i strasznie żeś uczony...
Ja jawką/ogarem zrobiłem może 3km i to wszystko nawet nie bawiłem sie z tym żeby to doprowadzić do należytego stanu .
Osobiście bym wolał Kadeta
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 16-07-2012 21:09:21 przez Irek.)
|
|
16-07-2012 21:07:06 |
|
|
fanfso
Nie kupuj Skutera .
Liczba postów: 913
Imię: Robert .
Pojazd: Romet Ogar 200
|
Kup jawkę ( ogara ) a ja ci wytłumaczę krok po kroku jak wyregulować zapłon
To jedziemy
Pierwsze co robimy to odkręcamy świecę w celu ustawienia GMP, najlepiej jest włożyć śrubokręt w miejsce świecy i kręcić wałem za pomocą śruby na klucz "8" na rys. śruba oznaczona cyfrą 1.
Gdy uzyskamy GMP cofiemy wał o 2mm w tył kręcąc śrubą w lewo, przed tem mierzymy ile jest mm od główki tłoka do gwintu bądź innego punktu odniesienia na głowicy, przy cofnięciu tłoka wymiar ten musi być o 2mm większy, gdy w takiej pozycji uda nam się ustalić tłok, zaglądamy do aparatu zapłonowego na rozwarcie platynek(3 na rys.), powinno być 0,3mm. Mierzymy SZCZELINOMIERZEM a nie kapslami z piwa ani innymi badziewiami.
Jeśli nie mamy 0,3mm wtedy luzujemy śrubkę nr.2 i przesuwamy kowadełkotak aby było 0,3mm, jeśli zabraknie nam regulacji, popuszczamy 2 śruby mocujące cały stojan magneta i kręcimy całym aparattem zapłonowym do uzyskania tej wartości.
Na koniec dokręcamy wszystko z czuciem aby gwintów nie pozrywać, odpalamy i jedziemy
Skopiowane bo nie umiem wyregulować zapłonu w silnikach jawki, w Komarach i rometach to umiem, a tu to musiałem posługiwać się internetem
|
|
18-07-2012 16:28:58 |
|
|
Jacuś16
Technik

Liczba postów: 895
Imię: Jacek
Pojazd: Romet Ogar 200
|
(16-07-2012 21:07:06)Irek napisał(a): (16-07-2012 16:50:46)Marvin2010 napisał(a): Cytat:kadet lepszy daj se spokoj z ogarem Nawet irek mowi ze w czeskie nie wierzy
Irek nie wierzy we wszystko co miał i co popsuł.
Ekspert sie znalazł... przejdź przez 22 motory jak ja i zrób żeby jeździł to pogadamy . Góra 2 motory miałeś i strasznie żeś uczony...
Ja jawką/ogarem zrobiłem może 3km i to wszystko nawet nie bawiłem sie z tym żeby to doprowadzić do należytego stanu .
Osobiście bym wolał Kadeta
Irku że miałeś 22 motory to nie znaczy że wszytsko wiesz np że ogar 200 jest nie dobry bo sam taki jedze w spore traski i wracam bez namniejszego problemu.
a ze miałeś 22-e maszyny....to jest nic... żebyś je miał ciągle na stanie to by było coś  ale to i tak mało  Jak będziesz kiedy w pobliżu o-c zapraszam do mnie i do obejrzenia mojej kolekcji jak powiesz ze więcej miałęś to Cie przeproszę!
Masz kase to bierze ogara i sie nawet nie zastanawiaj ! a Kadeta też mozesz zostawic i na wolnym czasie zrobić go
JEŚLI UDAŁO MI SIĘ CI W JAKIŚ SPOSÓB POMÓC KLIKNIJ ,,Pomógł''
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 18-07-2012 16:40:43 przez Jacuś16.)
|
|
18-07-2012 16:39:18 |
|
|
Użytkownicy przeglądający ten wątek:
|
|