Ocena wątku:
- 0 głosów - 0 średnio
- 1
- 2
- 3
- 4
- 5
kilka pytań odnośnie rometa 50 t 1
|
Autor |
Wiadomość |
RPG-7
Nowy
Liczba postów: 7
Imię: Sławomir
Pojazd: Inny
|
kilka pytań odnośnie rometa 50 t 1
Witam,
posiadałem kiedyś ogara 200, który zaraził mnie miłością do Rometów. Aktualnie poluję na romea 50 t 1 i właśnie do tego modelu mam kilka pytań.
1.Jak jest z częściami do niego?czy są trudno osiągalne?(nie wliczając "chińskich")
2.Jakie są mankamenty tego motoroweru?Chodzi mi o to, że np.w ogarze 200 cewki łapały często przebicie, padał kondensator, rozregulowywał się zapłon itd. jakie są typowe przypadłości Rometa 50 t 1?
3. Jak ten moto sprawdza się w codziennej eksploatacji?(ogarem jechałem do sklepu a wracałem często pieszo...)
4.Czy dobrze wyremontowany i dotarty 50 t 1 nie zrobi mi "psikusa" w trakcie np. 50 km wyprawy?(wiem, zawsze może coś nawalić, ale ogarem 200 to bym się dalej niż 10 km od domu już nie wybrał)
5. Jak wygląda awaryjność Rometa 50 t 1 w porównaniu z Ogarem 205?
Może ktoś z użytkowników tego motoroweru mnie oświeci.
Na koniec dodam, że chętnie kupię ten model, w miarę na chodzie, z dokumentami, w okolicach Torunia/Bydgoszczy. Po prostu lubię dłubać w mechanice, a najbardziej w Rometach
|
|
17-06-2012 20:50:39 |
|
|
nie_mientki
Pomocny użytkownik
Liczba postów: 6,376
Imię: Michał
Pojazd: Romet 50-T-1
|
RE: kilka pytań odnośnie rometa 50 t 1
Na wszystko co przy zwykłym Romecie, nie ma się co zbytnio rozpisywać. Najważniejszy oczywiście silnik. Odpal(jak się da), posłuchaj, przegazuj, przejedź się kawałek. Zobacz jak się wkręca, czy ma moc, czy kopci. Sprawdź działanie hamulców. Po jeździe poszukaj wycieków, bo pęknięty karter to masa roboty i spore koszty. Zwróć uwagę na to jak biegi wchodzą i czy nie wypadają. Automaty od biegów to towar deficytowy. Sprawdź czy rama prosta. Do tego zawieszenie, stan wahaczy, tulejek, łożysk, czy koła proste, stan opon. Elektryką martwiłbym się najmniej, góra dzień roboty i koszt kilkunastu złotych.
KLIKNIJ TUTAJ I POMÓŻ W OPŁACENIU SERWERA !
|
|
17-06-2012 22:52:56 |
|
1 osoba postawiła piwo nie_mientki za ten post:1 osoba postawiła piwo nie_mientki za ten post.
RPG-7 (06-17-2012)
|
Użytkownicy przeglądający ten wątek: 2 gości
|
|