Przeglądy w 2024
|
Autor |
Wiadomość |
NoSeLatamTrochu
Druciarz
Liczba postów: 1,014
Imię: Bartosz
Pojazd: Romet Ogar 200
|
RE: Przeglądy w 2024
(03-01-2024 20:58:39)tomangelo napisał(a): Kary za spóźniony przegląd są już od dawna, po prostu będą większe.
Nie ma, mój ogar stał bez przeglądu od 2017, dopiero w tym roku go odremontowałem i wybrałem się na przegląd, wcześniej jeździłem nim bez przeglądu, los chciał, że zatrzymała mnie policja, skończyło się na "zatrzymaniu" dowodu, z czasowym pozwoleniem na 7 dni jeżdżenia, czyli w końcu jazda na legalu . Po jakichś 2 miesiącach przegląd zrobiłem i żadnych nieprzyjemności nie miałem.
|
|
04-01-2024 00:21:34 |
|
|
romek
019 rzondzi
Liczba postów: 2,205
Imię: Marcin
Pojazd: Romet Komar
|
RE: Przeglądy w 2024
Normalnie robisz przegląd za zwykła stawkę 50 zł i normalnie dwa lata możesz na tym jeździć, nie ma różnicy czy on ma na ten moment przegląd czy nie, tyle że zgodnie z literą prawa powinieneś go na ten przegląd zawieźć / zapchać
(03-01-2024 22:41:50)Motokamel napisał(a): Z tego co pamiętam to te czasówki są tylko na 30 dni, z ewentualną możliwością przedłużenia o kolejne 14dni. Robiąc wiec kompleksowy remont może się okazać, że i tak się nie wyrobimy.
Zobaczymy w praniu, bo może się też okazać że wystarczy wniosek o rejestrację rozpatrzony odmownie.. ale jeśli by tak było to by znowu była furtka , czyli np chcesz zostawić czarne tablice, składasz wniosek, nie przynosisz tablic ani oświadczenia o zagubieniu... Cyk odmowa, nara , tyle mnie widzieli... Muszę poczytać te nowe prawo, ale jeśli tak będzie to tylko pokaże jak bardzo nasz system prawny jest do .... A wystarczyłoby dać możliwość czasowego wyrejestrowania tak jak ciężarowe, autobusy czy traktory.
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 04-01-2024 00:40:38 przez romek.)
|
|
04-01-2024 00:36:52 |
|
|
Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości
|
|