Pegaz 700 " Siedemsetka " 73' Marcela
|
Autor |
Wiadomość |
MotoPasjonat
Nowy
Liczba postów: 10
Imię: Marcel
Pojazd: Romet 50-T-1
|
Pegaz 700 " Siedemsetka " 73' Marcela
No i stało się, zakupiłem Pegaza 700 - w sumie to tylko jakiś jego zarys. Czy zwariowałem? Najprawdopodobniej tak, czy zamierzam to ratować na ideal ? Tak
Pegaz od zawsze był moim małym marzeniem
Rocznik 73, bak już wyższy zakręcany, silniczek 010. Ogólnie wydaje się być w miarę dziewiczy, nikt go nie katował po polach, nadszarpnięty tylko zębem czasu.
Jeśli wierzyć by licznikowi - lekko ponad 1000km. Na dniach zamawiam części takie jak bak, błotniki, żeby byl w miarę kompletny. Założę te części i w takim stanie będzie musiał czekać na swoją kolejke.
|
|
27-09-2023 21:53:21 |
|
1 osoba postawiła piwo MotoPasjonat za ten post:1 osoba postawiła piwo MotoPasjonat za ten post.
jacomoto (12-06-2023)
|
MotoPasjonat
Nowy
Liczba postów: 10
Imię: Marcel
Pojazd: Romet 50-T-1
|
RE: Pegaz 700 " Siedemsetka " 73' Marcela
Ściągnąłem dziś cylinder z Pegaza z ciekawości. Łatwo nie było, zastany piorun jak nie wiem. + taki, że wał sie ruszał. Na początku załamka, potem po całkowitym ściągnięciu i delikatnym przeszlifowaniu narośli rdzy która była nad tłokiem - widzę światełko w tunelu i w to, ze tuleja wyda - chociaż na 3 wymiar, bo teraz jest nominał. Napisałem do Wojtali co i jak, czekam na info czy jest sens to wysyłać. Ciekawostka - górna śruba silnika ( w karterach, nie ta od głowicy ) nie jest śrubą tylko ośką, z dwóch stron nakrętka. Nie wiem czy tak było fabrycznie, ale chyba przy tym zostanę, ośka pójdzie w ocynk bo gwinty ma okej.
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 29-09-2023 13:23:12 przez MotoPasjonat.)
|
|
29-09-2023 13:21:38 |
|
|
Użytkownicy przeglądający ten wątek:
|
|