4x Romet 50-T-1 1975-76 r. - Szatek
|
Autor |
Wiadomość |
Szatek
Fanatyk Rometa 50-T-1, 50-TS-1 i 50-T-3
Liczba postów: 741
Imię: Patryk
Pojazd: Inny
|
RE: 4x Romet 50-T-1 1975-76 r. - Szatek
Cześć, po długiej przerwie.
Wszedłem tu właściwie tylko po to, aby napisać, że mój ostatni Romet 50-T-1 został wczoraj sprzedany. Trafił do osoby, która kupiła ode mnie wcześniej 50-TS-1 po renowacji. Powodów sprzedaży było kilka: potrzeba gotówki, moje inne miejsce zamieszkania, nie spełnienie moich oczekiwań po poprzednich renowacjach, inne priorytety w życiu.
Mam jeszcze części i literaturę, więc to raczej kiedyś będzie na sprzedaż.
Pozdrawiam
|
|
23-03-2023 22:53:43 |
|
|
Szatek
Fanatyk Rometa 50-T-1, 50-TS-1 i 50-T-3
Liczba postów: 741
Imię: Patryk
Pojazd: Inny
|
Czyli brak zainteresowanych do kupna takich motorowerów, za nawet mniejszą cenę, niż faktycznie taka renowacja pochłonęła. Nie chciałbym też ciąć na czymkolwiek kosztów.
Zbyt mała aktywność w moich tematach, w których opisywałem renowacje. Nie chodzi o zachwalanie mojej pracy, ale o jakiś komentarz - najlepiej konstruktywną krytykę. Często miałem wrażenie, że piszę sam do siebie.
Obecnie, musiałbym też zlecać innej osobie wszelkie prace warsztatowe, bądź robić to sam, a do tego potrzebny jest przede wszystkim odpowiednio wyposażony warsztat, wiedza, doświadczenie i czas.
Poza tym, przeznaczyłem na te renowacje bezzwrotnie wiele tysięcy i nie widzi mi się obecnie tego powtarzać.
|
|
24-03-2023 11:52:54 |
|
|
siwy1958
Uczeń
Liczba postów: 124
Imię: Marek
Pojazd: Romet Ogar 200
|
Witam !
Sledzilem Twoj watek, ale przeciez robiac motorower CZERPALES z tego przyjemnosc. Robiac motorowery trudno jest liczyc na zyski, to bardzo trudne. Szczegolnie patrzac jak bardzo wnikliwie starales sie odnowic !
Ta przyjemnosc to wlasnie zaplata , inacze mozna isc do kogos pracowac i wiecej zarobic .
Ja tak robie od ponad 40 lat i z PRZYJEMNOSCIA, ale robie te najdrozsze motocykle wtedy moze byc zysk. A motorower Romet Ogar 200, traktuje jako zabawe i relas dodatkowy i wspomnienie mlodosci !!!
https://www.facebook.com/media/set/?set=...663&type=1
Pozdrawiam
Zycze sukcesu
Marek Z.
|
|
25-03-2023 15:38:26 |
|
|
Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości
|
|