Ocena wątku:
- 0 głosów - 0 średnio
- 1
- 2
- 3
- 4
- 5
Oszust z olx ( zapłon cdi )
|
Autor |
Wiadomość |
pkamilp
Nowy
Liczba postów: 7
Imię: KAMIL
Pojazd: Romet Komar
|
Oszust z olx ( zapłon cdi )
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 27-11-2020 16:32:08 przez pkamilp.)
|
|
27-11-2020 15:47:37 |
|
|
Maka_91
Majsterkowicz Amator
Liczba postów: 377
Imię: Mateusz
Pojazd: Romet 50-T-1
|
RE: Oszust z olx ( zapłon cdi )
Witam.
Ten człowiek jest oszustem. To znaczy coś tam robi, ma warsztat itp ale nie posiada odpowiedniej wiedzy do wykonywania teho co oferuje
Zleciłem mu regenerację i wycentrowanie wału i wymianę tulejki korbowod.
Wał wycentrowany, ale... Założony korbowod dużo szerszy w efekcie czego po montażu w silnik nie dało się obrócić wałem gdyż korbowod się nie mieścił. Podpilowalen od dołu tuleje ale to i tak było za mało i trzeba było podpiłować korbę o jakiś 1 mm. Sworzeń dolny korbowodu poobijany i piszlifowana przeciwwaga bo czop był chyba za długi. Amatorszczyzna.
Na koniec c najlepsze. Dałem mu oryginalne tulejki z brązu. One są na wymiarowe i obrabiane już po montażu w główce na konkretną średnicę sworznia.
Tulejka osadzona tak, że po włożeniu sworzen był że skosa nie równolegle. Krzywo rozszlifowana tulejka. Sworzen tak spasowany, że się zacinał i czasem wchodzi czasem nie.
Oczywiście napisałem mu to stwierdził, że to niemożliwe bo robił rozwiertakiem ręcznym i on się sam prowadzi równo w otworze. Boże jak ja to usłyszałem.
To się robi na specjalnej maszynie, żeby zachować osiowosc. Tutaj na oko widać było że jest krzywo.
Wklejam rozmowę.
"Tulejka była rozwiercana rozwiertakiem nastawnym więc o skośnym rozwierceniu nie ma mowy bo pióra rozwiertaka prowadzą się równo po ścianach tulejki. Widocznie tak była wykonana tulejka. Pasowanie jest na 0,005 mm także jest na pewno ciaśniej niż w pierwszej wale bo tam jest 0,007. Ciaśniej nie może być bo będzie się przycierać. W nowych korbowodach z tulejką z brązu też jest pasowanie na 0.005 mm"
Dalsza część.
Uważajcie na tego Pana.
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 22-01-2023 21:09:01 przez Maka_91.)
|
|
22-01-2023 20:34:57 |
|
1 osoba postawiła piwo Maka_91 za ten post:1 osoba postawiła piwo Maka_91 za ten post.
łogór 200 (01-13-2024)
|
Debesta
Człowiek Sztos
Liczba postów: 1,477
Imię: Lechu
Pojazd: Romet 2375
|
Nie od dziś wiadomo, że kto chce zaoszczędzić, ten dwa razy płaci. Więc Proszę Państwa róbmy se sami, albo płaćmy więcej rzetelnym specjalistom z danej dziedziny, nie wspierajmy partaczy, to nie będzie takich postów.
"Ludzie, nie wierzcie w to że Ja jestem. Może i jestem, nie powiem że nie"
|
|
23-01-2023 05:30:23 |
|
4 użytkowników postawiło piwo Debesta za ten post:4 użytkowników postawiło piwo Debesta za ten post.
joozek (01-12-2024), Maka_91 (01-24-2023), Spaceman164 (01-11-2024), zmd-52 (01-25-2023)
|
jacomoto
Praktykant
Liczba postów: 412
Imię: Jacek
Pojazd: Romet Komar
|
|
25-08-2023 10:43:57 |
|
1 osoba postawiła piwo jacomoto za ten post:1 osoba postawiła piwo jacomoto za ten post.
Maka_91 (08-28-2023)
|
Maka_91
Majsterkowicz Amator
Liczba postów: 377
Imię: Mateusz
Pojazd: Romet 50-T-1
|
Tak czy siak warto ostrzegać innych. Swoją drogą to trzeba też mieć talent żeby takie rzeczy robić. W sensie oszukiwać, partaczyc robotę itp. Człowiek by tak nawet nie potrafił. To już taki typ człowieka.
Uważajcie
Pozdrawiam
(23-01-2023 05:30:23)Debesta napisał(a): Nie od dziś wiadomo, że kto chce zaoszczędzić, ten dwa razy płaci. Więc Proszę Państwa róbmy se sami, albo płaćmy więcej rzetelnym specjalistom z danej dziedziny, nie wspierajmy partaczy, to nie będzie takich postów.
Jasna sprawa. I widzisz, ja nie chciałem przyoszczędzić. Gdzieś się natknąłem na niego i nie sprawdziłem. Nie zakładałem, że gość jest oszustem. A robotę zleciłem prostą. Centrowanie i tulejka. Nie chodziło o pełna regenerację. Dlatego dałem to do kogoś kogo na szybko znalazłem. Wiesz założyłem, że taka robotę to każdy ogarnie. Mój błąd.
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 28-08-2023 13:52:26 przez Maka_91.)
|
|
28-08-2023 13:48:18 |
|
|
G_S_L
Nowy
Liczba postów: 2
Imię: G_S_L
Pojazd: Inny
|
Zadzwoniłem do gościa, nr znalazłem na olx. Pierwsza rozmowa wszystko super, zapłon będzie pasował, montaż 10 minut, nie trzeba lampy - po prostu wszystko super, nawet rok gwarancji niby dawał .Więc się zgodziłem, wysłał za pobraniem, a jak otworzyłam paczkę to mi się słabo zrobiło. W paczce był zapłon od skutera, co można na Allegro kupić za 200, nic nie było dopasowane. Dzwonię do typa to już inna gadka, kawał chama. Nie ma mowy o zwrocie ani wyjaśnienia dlaczego to nie pasuje. Dodam że to był zapłon do SHL.
|
|
12-01-2024 20:38:15 |
|
|
Użytkownicy przeglądający ten wątek: 2 gości
|
|