Znaleziska złomowe
|
Autor |
Wiadomość |
Debesta
Człowiek Sztos
Liczba postów: 1,477
Imię: Lechu
Pojazd: Romet 2375
|
RE: Znaleziska złomowe
Jako wieśniacki eksplorator hasioków i wszelkiego rodzaju hoboków, czy po normalnemu śmietników nie próżnuje nawet w niedzielę. Pochwalę się fantami, może nie że złomu, ale za koszt niewiele większy niż na nim. Swoją drogą może trzeba otworzyć kanał hasiokowy urbex, to by było dopiero.
I pięknie, w końcu będę miał lampę do osy.
Potężne wzmocnienie ramy. Chyba ktoś zamiarowal bokflipy kręcić na polu.
Ktoś kuma od czego jest ta lampa? Zelmot, na wuesek zbyt duża, raczej jakieś auto.
A cylinder to sztos. Nie potrzebnie na bazarach się brudzilem, szukając takich
A teraz jedźcie po mnie jak po maśle, jak po mopru, bo miałem nic żadnych śmieci już nie zwozić, a wręcz przeciwnie...
"Ludzie, nie wierzcie w to że Ja jestem. Może i jestem, nie powiem że nie"
|
|
16-10-2022 23:59:13 |
|
|
Debesta
Człowiek Sztos
|
Cylinder pewnie wykorzystam, jeśli kupię nowe kartery do sh (mam namierzone). Byłby ciekawy projekt każdej nowej części silnika automata (przekładnie nowa mam, wał nowy, nowy dzwon sprzęgła, nowy zapłon). Błotników do Wfm nigdy mało, aczkolwiek na moje Wfm już styknie z nadmiarem, można fajne części pozyskać w zamian (wykończeniowe, albo coś do osy-byloby świetnie). Z wałem od cz na razie się wstrzymam, ponieważ mam na celowniku zatarta cz w oryginale. Tanie nie są, nawet zamienniki, regeneracja też dosyć sporo wychodzi. Lampa z Wfm idzie do osy, s34 do mojej Wfm z kwitem, zawieszeń od Wfm chyba mam nadto, ale będę składał cztery wuefemki, to się wybierze lepsze. Krótko mówiąc połowa części 'przydasiem', a reszta pójdzie w olyksy po nowym roku, bo do tego czasu zamierzam choć skompletować wszystkie m06 i złożyć jedną. Może się pochwalę się. Rama raczej będzie na reparaturki, bo jest kilka nie fabrycznych spawów.
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 17-10-2022 05:57:43 przez Debesta.)
|
|
17-10-2022 05:55:44 |
|
|
Debesta
Człowiek Sztos
|
No dzień dobry. Znów trochę się pochwalę tu ten i przedłużę na chwilę penesa za pomocq internetow i tu tego.
Zalecialem na chwyleczkie na pobliski skup hasioków, szybki rzut gałkami ocznymi po hobokach i można wracać do domu. Tego się spodziewalem- nie będzie niczego. Kręcąc kółkiem z kluczykami na palcu (bo pazurów nie obgryzam) udaje się powolnym krokiem w stronę wyjścia, mając nadzieję że coś niecos dostrzege w zgliszczach całych tych. Wtem wjeżdża karawana z przyczepkq na wagę, a na tym rydwanie mnóstwo wszystkie i niczego. Dyskretnie podszedłem, zuchwale spoglądam na zawartość i.... Nic. No to pytam chłopa, bo to mogę przecież nie widzieć wszystkiego, wszak nie szczepilem się na c19 i nie mam zainstalowanego rentgena w wyrzuconych chwilę częściej oczach.
-Panie, a tu do motorów jakichś części to przypadkiem nie przywiozłeś Pan?
-Ni, ja takich rzeczy nie wyrzucam, ale chyba trzeba będzie w końcu.
-A co masz Pan i do czego?
-Dwa zbiorniki do wueski i jakieś błotniki i coś tam coś tam.
-(Kurrde znowu z tym pasztetem) no dobra to ja kupię. Bierz Pan kasę i jadziem.
No i po prostu:
Oczywiście że tak, piękna, rzetelna i wspaniała wfm, a nie jakiś badziew z pierwsza litera komunizmu na koncu. Zbiorników zanim zrobiłem zdjęcia wyniosłem do hoboka i nie chciało się przynosić dla mnie, znaczy dla was, ale są ładne piękne i czyste w środku. Wszystko 600zl. Tak wiem, że dużo drożej jak na złomie, ale starszy Pan zadowolony i zapewnił że jeszcze będziemy kręcili wspólne interesy, albowiem zapewnił mnie że ma jeszcze jakieś ramy i części do kumarów pod styrtą drewka.
Ps: Nie, nie zgodził się żebym ta styrte szybko przemeldowal w inne miejsce
|
|
10-12-2022 04:06:36 |
|
|
Piotrekdriver1
-
Liczba postów: 207
Imię: Piotrek
Pojazd: Romet Pony