Romet Ogar 200 Spacemana164
|
Autor |
Wiadomość |
Debesta
Człowiek Sztos

Liczba postów: 1,517
Imię: Lechu
Pojazd: Romet 2375
|
RE: Romet Ogar 200 Spacemana164
(11-10-2022 19:41:09)Quake96 napisał(a): Tak sobie czasem przeglądam ten wątek, czytam te wszystkie pomysły, opinie czy rady i sam nie wiem co tym wszystkim myśleć...
My ze znajomymi nigdy nie mieliśmy chyba aż takich rozkmin przy składaniu silnika. Pamiętam na ten przykład, że jak zakładaliśmy tłok i nowy sworzeń był za ciasny to wsadziłem stary, nie przejmując się zbytnio czymkolwiek i będzie 8 lat z hakiem jak ten silnik dalej kręci kilometry 
Tak samo tulejki. Wałek wchodził, dobrze się kręcił to nikt się kiedyś nie zastanawiał nad tym czy wymiar się zgadza i tak dalej. Jak by coś było nie tak, to by się rozkręciło, wymieniło i latało dalej. Rzecz jednak w tym, że nie było takiej potrzeby 
Tylko żeby nie było że się tutaj nabijam czy coś. Ot, osobiście bym się tak nad wszystkim nie "spuszczał" i po prostu poskładał silnik tak, aby chodził lekko i dobrze Niemniej doceniam, że komuś się jeszcze w tych czasach "chce" 
Takie moje zboczenie zawodowe. Wiem, zapominam się, tych rometow nie trzeba, a nawet nie wolno naprawiać zbyt dokładnie, bo nie będą chodzić. Sprawdzone info. Podczas gdy Ja podgrzewalem tłok i przeciskalem delikatnie sworzeń na nowym tłoku, ażeby korby nie ugiac, to w tym czasie kolega nabijał młotkiem stary sworzeń, na stary tłok... No i generalnie zawsze on jeździł, a Ja nie
"Ludzie, nie wierzcie w to że Ja jestem. Może i jestem, nie powiem że nie"
|
|
12-10-2022 01:25:12 |
|
|
Spaceman164
Jawasaki 223

Liczba postów: 632
Imię: Spaceman164
Pojazd: Romet Ogar 200
|
RE: Romet Ogar 200 Spacemana164
Motoren:
-Ogarrr 200 '88
-Cezet 350 472.5 '82
YT-Motorower Ogar Jaskrawo-Niebieski
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 15-10-2022 20:55:22 przez Spaceman164.)
|
|
15-10-2022 20:50:22 |
|
|
Użytkownicy przeglądający ten wątek:
|
|