Romet Romka - 50-T-1 '82r.
|
Autor |
Wiadomość |
romek
019 rzondzi
Liczba postów: 2,205
Imię: Marcin
Pojazd: Romet Komar
|
RE: Romet Romka - 50-T-1 '82r.
Generalnie porusza się to o własnych siłach, choć jedynka potrafi wypadać i trzeba ją trzymać no i za silny to on nie jest ale może musi się jeszcze trochę dotrzeć. Dzisiaj pierwszy raz puściłem się poza osiedle, ale dwa razy spadała kieta bo była za luźna (lub już tak zużyta, naciągnałem, będę obserwował) i zaczął gasnąć na światlach. Jak przyjechałem do garażu zaczęły się jakieś fochy, problem z wkręcaniem aż do całkowitej odmowy współpracy. Czyszczenie gaźnika, żonglowanie świecami, podmiana cewek, kondensatorów, fajek, sprawdzenie regulacji zapłonu, w końcu zapalił niespodziewanie. Złożyłem, podłączam przewody do silnika, gaśnie. Odłączam, nie zapala już. Rozbieram znowu zapłon, bawię się, odpalam, chodzi, nie wkręca się, patrzę przewód od świateł dotyka masy, jest już dobrze. Składam, jeżdżę, zaraz znowu kaputt. Może mi ktoś wytłumaczyć w jaki sposób cewki oświetleniowe wpływają na pracę silnika, bo to jest wyraźnie ich wina lub ich połączenia? Wywaliłem na razie cewki bo i tak urwał mi się z jednej kabel a nie mam lutownicy w garażu. Bez cewek pracuje (póki co) dobrze.
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 16-04-2022 19:53:58 przez romek.)
|
|
16-04-2022 19:53:45 |
|
|
Debesta
Człowiek Sztos
Liczba postów: 1,477
Imię: Lechu
Pojazd: Romet 2375
|
RE: Romet Romka - 50-T-1 '82r.
Jak i tak sa kable poszarpane, to wyrzuc na probe calkowicie swietlne i zobaczysz czy w nich tkwi problem. Co do automatu to masz zalozona nowa kulke, o odpowiedniej srednicy, poniewaz wczesniej byla duzo mniejsza niz wymagana. Grzebien rowniez nie jest wyjechany.
Niby tylko trzy biegi, a problemow wiecej niz z piatkami w simsonie. Niedlugo bede skladal 019 to wrzuce jakis okuratny material instruktazowy jak to ma byc.
Moj romczur mial kilka nowych trybow z jackmotors, ktore wymiarami i wszystkim przypominaly oryginalny tryb, a reszta tak jak u Ciebie, niezuzyty oryginal. Walek zdawczy byl ugiety, rowniez zostal zastapiony nowym chinczykiem. Wszystko smigalo jak trzeba przez 2000 km, nawet nie dotykalem sie do automatu, bo i po co.
"Ludzie, nie wierzcie w to że Ja jestem. Może i jestem, nie powiem że nie"
|
|
17-04-2022 19:31:03 |
|
|
Użytkownicy przeglądający ten wątek: 2 gości
|
|